Manager Rod Ellingworth: “Mikel Landa kan een grote ronde winnen”

dinsdag 10 december 2019 om 14:40
Manager Rod Ellingworth: “Mikel Landa kan een grote ronde winnen”

Mikel Landa als renner van Movistar - foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Rod Ellingworth, de nieuwe manager van Bahrain McLaren, weet het zeker: Mikel Landa kan de komende jaren een grote ronde winnen. “Het is een grote verantwoordelijkheid, maar hij heeft nog nooit zo’n mooie kans gehad. Ik denk dat hij kan winnen”, zo vertelt de Brit in een uitgebreid interview met Cyclingnews.

De nu 29-jarige Landa eindigde in 2015 al eens op het podium van de Giro d’Italia, maar sindsdien finisht de Baskische klimmer nét naast het podium. Zo kwam hij in de Tour de France van 2017 één seconde tekort om Romain Bardet van het podium te stoten, terwijl hij ook dit jaar genoegen moest nemen met een vierde stek in de Ronde van Italië.

“En toch denk ik dat we een grote ronde-winnaar in huis hebben”, aldus Ellingworth. “Mikel werd in het verleden vaak geremd door externe factoren, maar hij krijgt nu dé kans als absolute kopman. Ik denk dat hij kan winnen, mits het parcours in zijn voordeel is. Het parcours van de aankomende Tour ligt hem vrij goed”, zo heeft de nieuwe baas vertrouwen in zijn poulain.

De ambities van Ellingworth zijn duidelijk: de Brit hoopt in 2020 nog meer succes te boeken met Bahrain McLaren. “We willen met Bahrain de Tour de France winnen”, is hij duidelijk. “Dat is het hoofddoel van McLaren, maar we willen ook een winnaarsmentaliteit creëren binnen de groep. We willen op een stoere manier wedstrijden winnen. Vergeet podiumplekken, het gaat om winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.