Manager Van den Bosch: “Van Aert blijft voltijds crosser”

vrijdag 8 februari 2019 om 10:20
Manager Van den Bosch: “Van Aert blijft voltijds crosser”

“Ook komende winter zal Wout van Aert een volledig seizoen crossen”, zegt manager Jef Van den Bosch tegen Het Laatste Nieuws. Het besluit staat haaks op de wens van oud-veldrijder Niels Albert. De Vlaming pleitte er dinsdag in zijn column voor juist alles op het Vlaamse wielervoorjaar te zetten.


“Ik zou het de volgende winter anders doen: maar tien crossen rijden rond de kerstperiode bijvoorbeeld. Om te proberen winnen, maar ook om aan zijn explosiviteit te werken – op dat vlak is cross een prima voorbereiding op het wegseizoen”, schreef Albert. 75% van de lezers van WielerFlits was het daar in de poll mee eens.

Toch gaat er niets veranderen, zegt Van den Bosch nu. “Wout zal hetzelfde traject volgen, precies zoals dat de voorbije jaren was. Hij rijdt op de weg en hij blijft crosser.” De manager legt uit goede afspraken te hebben gemaakt met Jumbo-Visma over de carrière van Van Aert. “Hij heeft altijd gezegd dat hij crosser wil blijven. Precies zoals Mathieu van der Poel. Ze doen dat allebei erg graag en ze kunnen dat erg goed.”

Van Aert won dit seizoen weinig wedstrijden, maar ondanks dat is hij het plezier in de discipline niet kwijt. “De gedrevenheid is gebleven. Hij is en blijft supergemotiveerd”, aldus Van den Bosch.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.