Mannen- en vrouwentijdrit op dezelfde dag tijdens WK wielrennen van 2022

vrijdag 24 september 2021 om 13:18
Mannen- en vrouwentijdrit op dezelfde dag tijdens WK wielrennen van 2022

foto: Cor Vos

De UCI zal komend jaar, tijdens het WK wielrennen in het Australische Wollongong, de mannen- en vrouwentijdrit op dezelfde dag organiseren. Dat is bekendgemaakt tijdens het UCI-congres in Leuven, waar dit jaar de wereldkampioenschappen wielrennen plaatsvinden.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Op de openingsdag van het WK wielrennen in Wollongong worden de medailles verdeeld in de individuele tijdritten voor elitemannen- en vrouwen. Bovendien krijgen de mannen en vrouwen exact hetzelfde parcours en dezelfde afstand voor de wielen geschoven.

Dit jaar stond de mannentijdrit nog gepland op de eerste dag (zondag) van het WK wielrennen, één dag later gevolgd door de titelstrijd bij de vrouwen. De regenboogtruien gingen respectievelijk naar Filippo Ganna en Ellen van Dijk.

Wollongong is een stad met 290.000 inwoners, gelegen zo’n honderd kilometer ten zuidwesten van Sydney, aan de voet van Mount Keira. Het wordt de tweede keer dat het WK wielrennen wordt gehouden in Australië, nadat het evenement in 2010 plaatsvond in Melbourne en Geelong.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair