Manuel Belletti de snelste in GP Costa degli Etruschi
zondag 8 februari 2015 om 16:01

Manuel Belletti de snelste in GP Costa degli Etruschi

Manuel Belletti (SouthEast) heeft de Italiaanse seizoensopener, de GP Costa degli Etruschi, op zijn naam geschreven. De 29-jarige Italiaan was de rapste in de spurt van een kleine peloton, dat overgebleven was na een heuvelachtige slotfase. Davide Vigano (Idea 2010 ASD) en Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) vervolledigden het podium.

Zes renners kregen al vroeg een voorsprong van het peloton. Michele Gazzara (MG.Kvis Vega), Mattia Frapporti (Unieuro Willier Trevigiani), Jacopo Mosca (Nationale selectie Italië), Artem Nych (Rusvelo), Janos Pelikan (Utensilnord), Ricardo Creel (Roth-Skoda) kregen een maximale voorsprong van een kwartier op het peloton. Alessandro Petacchi (SouthEast) vond het niet hard genoeg gaan en ging in de achtervolging, maar echt dichter kwam de veteraan niet. Halfweg koers werd hij weer ingerekend.

De kopgroep van zes werd onder controle gehouden door SouthEast en Nippo-Vini Fantini. Na de eerste beklimming van de Torre Segalari bleven er nog twee koplopers over: Nych en Gazzara. Het peloton greep de twee op de slotklim.

Op de laatste beklimming van de Torre Segalari vielen Damiano Cunego, Fabian Wegmann en Rodolfo Torres aan, maar precies op de top werden ze gegrepen door Lampre-Merida. Een sterk uitgedunde groep ging af op een sprint, waarin Belletti zich de beste toonde aan de Etruskische kust.

Etruschi
flag-it GP Costa degli Etruschi 2015 (1.1)
Uitslag: San Vincenzo – Donoratico (190,6 km)

1. flag-it Manuel Belletti (SouthEast) in 4u29m28s
2. flag-it Davide Vigano (Idea 2010 ASD) allen z.t.
3. flag-it Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida)
4. flag-gb Russell Downing (Cult Energy)
5. flag-it Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF)
6. flag-it Oscar Gatto (Androni Giocattoli)
7. flag-it Simone Consonni (Nationale selectie Italië)
8. flag-it Davide Martinelli (Nationale selectie Italië)
9. flag-it Francesco Reda (Idea 2010 ASD)
10. flag-it Simone Petilli (Unieuro Willier Trevigiani)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.