Manuel Belletti sprint naar de zege in Giro di Sicilia
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 17:07

Manuel Belletti sprint naar de zege in Giro di Sicilia

Manuel Belletti heeft de tweede etappe gewonnen in de Giro di Sicilia. De 33-jarige Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec moest gisteren nog zijn meerdere erkennen in Riccardo Stacchiotti, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. Belletti mag zich tevens de nieuwe leider noemen.

Riccardo Stacchiotti schreef gisteren toch een beetje geschiedenis door de eerste etappe te winnen van de inaugurele Giro di Sicilia. De Italiaan begon dan ook als leider aan de tweede rit richting Palermo. Een sprint leek opnieuw tot de mogelijkheden te behoren, al moesten de renners liefst 236 kilometer afwerken.

Helse weersomstandigheden 
Viesturs Lukševics, Diego Pablo Sevilla, Andreas Kron, Dario Puccioni en Andrea Toniatti lieten zich echter niet afschrikken. Deze zeven vluchters wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van vijf minuten. En dat in helse weersomstandigheden. Want waar gisteren het zonnetje nog scheen, was het vandaag vooral fris, nat en mistig.

Gelukkig voor de renners klaarde het in de finale op, waardoor we een traditionele aanloop kregen naar de sprint. De koplopers hielden het bijzonder lang vol, maar op goed zeven kilometer van de streep werden ze alsnog ingerekend. Wat volgde was een nerveuze aanloop naar de massasprint.

Belletti schiet nu wel raak
Israel Cycling Academy leek Riccardo Minali perfect te piloteren, maar de Israëlische ploeg kwam te vroeg op kop. Hetzelfde overkwam Roberto Ferrari in dienst van Juan Sebastian Molano. Hierdoor moest de Colombiaan van te ver aangaan. Belletti zag het allemaal graag gebeuren: de Italiaan wist vervolgens wél perfect te timen.

Manuel Belletti mocht vandaag wel juichen – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.