Manuel Quinziato: “Het was vandaag winnen of sterven”

zondag 16 augustus 2015 om 17:31
Manuel Quinziato: “Het was vandaag winnen of sterven”

Foto: Sirotti

Manuel Quinziato boekte vandaag een van de grootste overwinningen uit zijn carrière. De 35-jarige Italiaanse routinier van BMC Racing moest diep gaan om te winnen, maar slaagde erin om op de Vesten in Geraardsbergen als eerste de finish te passeren.

Voor ritwinnaar Quinziato viel vandaag alles op zijn plaats. “Vandaag zou ik eigenlijk niet meezitten, maar kwam ik na een snelle start toch in de juiste vlucht. Ik hoorde dat er twee of drie ploegen aan het achtervolgen waren, dus ik had niet gedacht dat we het vol konden houden. Maar ik hou erg van dit parcours. Ik voelde mij goed. Met Leukemans en Lampaert had ik twee sterke renners mee. Ik ben 35 en heb nog niet veel wedstrijden gewonnen, dus ik wilde er voor gaan.”

In de slotfase leek de dagzege hem nog te ontglippen. “Ik zat à bloc op de slotklim. Met nog vijfhonderd meter te gaan zag ik ze komen. Toen dacht ik bij mijzelf: ‘Of ik win, of ik sterf hier’. Ik heb gewonnen, dus ik ben erg blij.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Banddikte 16 augustus 2015 om 19:49

De dood of de gladiolen. Volgens mij noemen ze dat grinta. Schitterend om te zien die laatste kilometers

evkruining 16 augustus 2015 om 20:41

Toffe kerel! Dit is wel een mooie, en verdiende overwinning die hij op zijn palmares kan bijschrijven.

Was wel een beetje sneu voor de interviewer, die knap in zijn beste Italiaans de eerste vraag aan Quinziato stelde om vervolgens een keurig antwoord in het Engels terug te krijgen. :-)

Spartacus 16 augustus 2015 om 20:50

@redactie: het is “en bloc”, en niet “à bloc”.

moa 16 augustus 2015 om 21:02

@spartacus

In dit geval echt wel à bloc hoor

pirazzi 16 augustus 2015 om 21:55

Hij blij.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.