Manzana Postobon in 2018 met één Europeaan minder
Foto: Sirotti
zaterdag 25 november 2017 om 13:14

Manzana Postobon in 2018 met één Europeaan minder

Het ProContinentale Manzana Postobon, de ploeg van Jetse Bol, heeft zijn selectie voor 2018 rond. Met de komst van voormalig wereldkampioen bij de beloften Fabio Duarte en de jonge sprinter Jordan Parra, en het vertrek van Spanjaard Antonio Piedra, heeft teammanager Luis Fernando Saldarriaga voor 2018 zeventien renners tot zijn beschikking. Dit is er één meer dan dit jaar.

Voor Duarte betekent dit een hernieuwde samenwerking met Saldarriaga, onder wiens hoede hij in 2008 in Varese  de regenboogtrui veroverde bij de beloften. Hij rekende toen onder meer af met Simone Ponzi en John Degenkolb. Duarte komt net als Parra over van de continentale EPM formatie. De inmiddels 31-jarige klimmer zal bij zijn nieuwe werkgever samen met Bol, Vilela en Villegas voor de nodige ervaring moeten zorgen. Met de komst van Parra bevestigt de ploeg echter dat de focus zal blijven liggen op het opleiden van talentvolle jonge renners.

De Colombiaanse formatie zal net als in 2017 gaan voor ritzeges. Dit jaar kwam de ploeg tot vier overwinningen, waarvan twee stuks van de hand van sprinter Sebastián Molano kwamen. Ook volgend jaar geldt Molano als belangrijke troef in het behalen van overwinningen. Tijdens de Vuelta a España heeft het grote publiek al kennis kunnen maken met de aanvallende rijstijl van Manzana Postobon, en de doelstelling is dan ook om voor volgend seizoen opnieuw een wildcard voor de Vuelta te bemachtigen. Dit zal met de komst van de nieuwe Spaanse ProContinentale ploegen Euskadi Basque Country-Murias en Burgos-BH echter niet eenvoudig worden.

Selectie Manzana Postobon 2018
flag-co Hernán Aguirre
flag-co Juan José Amador
flag-co Hernando Bohórquez
flag-nl Jetse Bol
flag-co Fabio Duarte
flag-co Jhojan García
flag-co Sergio Higuita
flag-co Sebastián Molano
flag-co Fernando Orjuela
flag-co Felipe Osorio
flag-co Wilmar Paredes
flag-co Jordan Parra
flag-co Aldemar Reyes
flag-co Yecid Sierra
flag-co Bernardo Suaza
flag-pt Ricardo Vilela
flag-co Juan Pablo Villegas

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 november 2017 13:28
Blijft apart dat Bol tussen al die Colombianen zit. Heeft hij een relatie met een Colombiaanse of zo ..? Hij deed het wel heel goed in de Vuelta; volgend jaar hopelijk weer!
25 november 2017 13:44
@Pjam4
Volgens mij heeft hij een relatie met een Mexicaanse. Dus wel spaanstalig.
25 november 2017 16:45
De titel komt helemaal niet terug in het artikel? Een titel moet toch altijd tot het artikel terug te leiden zijn?
25 november 2017 17:26
@Spruch De Spanjaard Piedra vertrekt en daar komt geen andere Europeaan voor terug, dus dan klopt de titel toch? :-)

En ja Bol vriendin is Mexicaans, sprak al wat Spaans maar dit seizoen veel meer Spaans geleerd, zowel lesmateriaal als in de praktijk...
25 november 2017 21:35
@Dolfy
Klopt, maar dat is later aangepast. Eerst stond er enkel dat er twee renners waren aangetrokken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.