Marc Goos tekent bij Sunweb Development

Marc Goos tekent bij Sunweb Development

foto: © Wouter Roosenboom | Team Sunweb

donderdag 5 januari 2017 om 10:38

Marc Goos heeft voor komend seizoen een contract getekend bij de opleidingsploeg van Sunweb. “Ik kijk er erg naar uit”, bevestigt de renner aan WielerFlits. De 26-jarige Noord-Brabander kampte de voorbije twee en een half jaar met heupproblemen. 

Meningsverschil met LottoNL-Jumbo
Goos liep die kwetsuur op in de Ronde van Zwitserland 2014. Op eigen initiatief en kosten besloot hij een behandeling in Gent te ondergaan. In Nederland raden specialisten het plaatsen van die zogenoemde MoM-prothese af. Toen Goos hersteld was van die ingreep ontstond een meningsverschil tussen de medische staf van zijn toenmalige ploeg LottoNL-Jumbo en Goos over de vraag of hij wel of niet startklaar was om te koersen.

Nieuw avontuur
De klimmer stond daarom als ‘gewone’ werknemer op de loonlijst bij LottoNL-Jumbo. Na veel gesteggel besloten beide partijen om in augustus 2016 uit elkaar te gaan. De ploeg betaalde het contract van Goos – dat liep tot 31 december 2016 – uit, waarna Goos vrij was om te koersen. Dat deed hij voor LottoNL-Jumbo-De Jonge Renner, waarvoor hij onder andere nog in de Topcompetitie reed. Komend seizoen wacht een nieuw avontuur bij Sunweb Development. Datzelfde geldt overigens voor Ruben Zepuntke, die de afgelopen twee seizoenen voor Cannondale-Drapac reed.

Dit artikel delen:

27 Reacties

JeDaRe 5 januari 2017 om 10:53

Heel goed nieuws! Rij bij Sunweb die hele Jumbo-ploeg maar de vernieling in, Marc.

Il Cavaliere 5 januari 2017 om 11:07

@JeDaRe Ja want LottoJumbo zal zoveel tegen het Sunweb Development team rijden dit jaar…

jvh93 5 januari 2017 om 11:11

goed nieuws voor marc, hopelijk kan hij weer richting zijn oude niveau werken. Hij was toch voor zijn blessure redelijk op de geode weg als klimmer

kelderfan 5 januari 2017 om 11:16

@jvh93
Helemaal met je eens. Ik hoop dat Goos weer terug kan keren op WT-niveau.

Casar 5 januari 2017 om 11:26

Ook Ruben Zepuntke gaat van het world tour team Cannandale naar het Sunweb Development team

mollemarijden 5 januari 2017 om 11:58

Reed enorm goed in de heroïsche sneeuwrit in de GIRO een aantal jaar terug.

jvh93 5 januari 2017 om 12:05

zepunkte ook zeker een goeie. leuk om te zien dat ze het development team toch gelijk al op een redelijk niveau kunnen krijgen en jongens toch ook een 2e kans geven

rahimns 5 januari 2017 om 12:10

@JeDaRe Het is makkelijk oordelen over de stappen die TLJ heeft gezet richting Marc, maar als medische specialisten iets afraden dan leg je dat als ploeg niet zomaar naast je neer. Marc heeft zelf die keuze gemaakt om die operatie te ondergaan en dat is zijn goed recht. Maar als de ploeg ermee akkoord was gegaan en het gaat straks eventueel fout zijn ze wel verantwoordelijk. Dus het is niet makkelijk om zoiets te besluiten zeker niet gezien het talent wat Marc toch was en hopelijk nog is. Maar wij weten niet alle feiten en dus is het ook lastig oordelen.

Romāns Vainšteins 5 januari 2017 om 12:34

'Maar wij weten niet alle feiten en dus is het ook lastig oordelen.'

@Rahims, een dergelijke disclaimer valt bij nagenoeg alles te plaatsen en een forum heeft daar precies geen behoefte aan. Dan beter > Een beetje op eigen houtje tralala laten opereren ? Terecht dat ze hem eruit knikkerden, we wensen hem veel succes elders.

rahimns 5 januari 2017 om 12:44

@RV Dat is precies waarom ik af en toe best wel moeite heb met sociale media en forums… er wordt zoveel geroepen en geoordeeld op basis van halve waarheden of onvolledige informatie… het zou van mij af en toe wel eens wat terughoudender mogen, maar dat schijnt niet meer van deze tijd te zijn. We kwetsen en roepen maar wat in het wilde weg.

Turtlehead 5 januari 2017 om 12:47

Volgens mij was het de vraag of hij nog verzekerd kon worden, vanwege de onmogelijkheid om de operatie te herhalen. Met groot risico voor renner en ploeg ingeval van een nieuwe val o.i.d.
Lijkt me overigens een goede reden om als werkgever andere normen te hanteren dan als individueel sporter.

xistnc 5 januari 2017 om 12:58

@rahimns
Vind je niet dat je een beetje overtrokken reageert op een willekeurige krachtterm van JeDaRe?

horsm 5 januari 2017 om 13:12

Eens met @Rahimns dat dit een veel complexer issue is dan de meeste onderwerpen die hier worden aangesneden. Het gaat om medische, ethische, juridische en sociale factoren. En niet alleen maar om wielrennen. Je kan als ploeg niet de indruk wekken dat je ingrepen die door de eigen artsen afgeraden worden toch toelaat of zelfs (oogluikend) stimuleert.

horsm 5 januari 2017 om 13:14

Voor Goos natuurlijk fijn dat hij weer kan fietsen. Ik gun hem het beste.

achtpuntzes 5 januari 2017 om 13:21

tja, je gaat in tegen de Nederlandse medisch specialisten en daarna tegen te medische staf van je ploeg. ik kan me best voorstellen dat er dan geen basis meer is voor verdere samenwerking. en ook netjes van TLJ dat ze zijn contract uitbetaald hebben zodat hij in het midseizoen toch al weer verder kon met zijn wielerleven.

het is te hopen dat Goos niet bij de 10% hoort die complicaties krijgen van zo’n MoM-prothese. en heeft hij recht op jaarlijkse controle die in Nederland gangbaar is voor dergelijke patienten, of gaat dat nu niet op omdat hij in Belgie op eigen kosten geopereerd is?

JDclimber 5 januari 2017 om 13:33

Goed nieuws voor Marc.
Ik meen me te herinneren dat een Nederlandse orthopeed destijds zeidat de operatie in Nederland niet wordt geadviseerd ivm de (welliswaar marginale) hogere kans op complicaties. Deze orthopeed voegde daar aan toe dat dit nooit een reden mag zijn voor een arbeidsconflict… Blijft een geurtje aan deze zaak zitten…
Ik wens hem iig alle succes en hoop hem in de toekomst weer aan de zijde van Kelderman te zien floreren als superknecht!
https://twitter.com/marcgoos/status/739141764863426560

achtpuntzes 5 januari 2017 om 13:54

@JDlclimber:
de inhoud van het krantenartikel op zijn twitter is me te klein, maar de d/t fout in de wat grotere bij-tekst is op zijn minst opvallend voor een krant.

AZH 5 januari 2017 om 14:04

Tja wat weet een orthopeed van arbeidsconflicten?

HoofdIsVrij 5 januari 2017 om 14:20

@Jedare
Nu is Lotto-Jumbo nog maar een schim van het vroegere Rabobank, maar is het tegenwoordig al zo ernstig dat ze naar belofteniveau zijn afgezakt?

JeDaRe 5 januari 2017 om 14:31

Excuus voor de ‘willekeurige krachtterm’ en het in eerste instantie vergeten te vermelden dat hij bij een opleidingsploeg gaat rijden ;)

Tiim 5 januari 2017 om 14:32

@AZH Meer dan de meeste van ons vermoed ik

DeGroteMolen 5 januari 2017 om 15:02

Vooral goed nieuws dat Goos weer gaat fietsen. Hopelijk komt hijj weer op niveau en kan hij zijn ambities ten uitvoer brengen.

vlek 5 januari 2017 om 18:59

Goede zaak! Het zou geweldig zijn als hij zich weer naar zijn oude niveau kan terug knokken.

Verweggistan 5 januari 2017 om 19:42

Wel vreemd om Zepuntke aan te nemen voor de CT ploeg. Vooral omdat Veelers weg is gevallen. Dan kun je hem toch gewoon een jaarcontract geven bij WT ploeg?

tendam 5 januari 2017 om 19:52

Fietsen met een kunstheup opent wel perspectieven voor sponsoring… volgend jaar is het Omroep Max-Sunweb ;)

Ik vind de reactie van JeDaRe trouwens wat makkelijk… LottoNL zal wel moverende redenen gehad hebben om hem niet op te stellen, ze betaalden hem immers gewoon salaris.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.