Marc Herremans niet langer sportief coördinator bij ‘Team Sweeck’
©Photopress.be
woensdag 26 december 2018 om 18:36

Marc Herremans niet langer sportief coördinator bij ‘Team Sweeck’

De wegen van Marc Herremans en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Creafin-TÜV SÜD scheiden. Dat hebben alle partijen in onderling overleg beslist. Herremans blijft wel de persoonlijke coach van Laurens Sweeck.

Sinds begin dit seizoen is Marc Herremans sportief coördinator bij zowel Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, het team van onder meer Laurens Sweeck en ploegleiders Niels Albert en Tom Vannoppen,  als Creafin-TÜV SÜD, de ploeg van Michael Boros en Eva Lechner, met Camiel Van den Bergh als ploegleider. Maar na vier maanden wordt de samenwerking tussen Herremans en de teams beëindigd. De voormalige toptriatleet blijft wel de persoonlijke coach van Laurens Sweeck, de kopman van het team.

„Ik heb de voorbije maanden ervaren dat ik me meer in mijn sas voel bij het individueel coachen van atleten”, reageert Herremans in een persbericht van de ploegen. „Daar zal ik vanaf nu opnieuw op focussen. Het coördineren van meerdere renners uit verschillende categorieën in twee teams blijkt moeilijk te combineren met het coachen van diverse atleten.”

Geert Vanhoof en Timmy Simons, teammanagers van respectievelijk Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Creafin-TÜV SÜD bedanken Herremans voor zijn inzet tijdens de voorbije maanden. „Maar we merkten ook dat Marc meer zijn gading vindt in het individueel coachen. We willen hem wat dat betreft niet in de weg staan. Op zich waren we tevreden van de samenwerking. Als coach van Laurens Sweeck zullen we elkaar in de toekomst zeker nog tegenkomen.”

De komende dagen en weken zoekt het team een opvolger voor Herremans. „Er zijn reeds gesprekken aan de gang, maar we gaan geen overhaaste beslissingen nemen”, klinkt het bij het management.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.