Marc Hirschi: “Cruciale slag geslagen in de tweede ronde”
foto: Sirotti
vrijdag 28 september 2018 om 17:44

Marc Hirschi: “Cruciale slag geslagen in de tweede ronde”

Marc Hirschi kon kort na de wedstrijd nog maar moeilijk beseffen dat hij even daarvoor de titelstrijd bij de U23-mannen in zijn voordeel had beslist. “Het is geweldig, echt te gek”, zei hij na afloop in het flashinterview, terwijl meerdere renners de 20-jarige Zwitser van Sunweb Development kwamen feliciteren.

Hirschi wees de Zwitserse coup in de tweede ronde aan als de cruciale slag; terwijl op de klim naar Igls de beslissende beschietingen uitbleven, zorgde de afzink voor meer spektakel. Zeven renners scheidden zich af met daarbij liefst vier renners uit Zwitserland: naast Hirschi waren ook Gino Mader, Patrick Müller en Lukas Ruegg aangesloten. “Het was niet gepland, maar we wisten dat we goed kunnen dalen. We dachten dat de afzink te makkelijk zou zijn om een gaatje te slaan, maar opeens zaten we met vier jongens in de kopgroep”, blikte Hirschi terug.

Voor Mark Padun ging het op veertig kilometer van de meet niet snel genoeg en hij reed weg bij zijn medevluchters. De Zwitsers benutten de overtalsituatie en stuurden Müller mee. Een achtervolgende groep kon terugkomen op zeventien kilometer, maar vervolgens sloegen Hirschi, Bjorg Lambrecht en de verrassende Jaakko Hanninen in de laatste klim naar Igls hun beslissende slag.

Energie over
Hoewel Hirschi op het oog al veel krachten had verspeeld, kon hij in de laatste afzink naar Innsbruck toch nog een vaatje van zijn krachten aanspreken om weg te rijden bij de Belg en de Fin. “We wisten dat het in de kopgroep niet zwaarder zou zijn omdat in de stad zoveel bochten lagen en met de rugwind. De anderen moesten juist over hun limiet gaan om terug te komen; wij konden juist wat krachten sparen. Aan het eind zat ik in de juiste groep en had ik nog wat energie over voor de finale.”

“Ik kan het niet geloven. Ik ben wereldkampioen, nadat ik dit jaar ook al Europees kampioen werd in het Tsjechische Zlín. We wisten dat we als team hier konden meedoen om de zege – in elk geval om een medaille. We waren misschien wel het meest actieve team tijdens de koers, geweldig”, zei hij. “We gaan vanavond een feestje vieren en ik ga vooral erg genieten van dit moment.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 september 2018 19:24
Hij heeft dezelfde pruikenmaker als Bugno.

Straffe prestatie hoor, en lekker voor Sunweb ook. Ik heb het even gemist, maar werd het ek u23 ergens anders gereden als dat van de profs? Waarom? Of is dat normaal? Kom zeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.