Marc Hirschi vindt vorm terug in Amstel Gold Race: “Had vanochtend nog grote twijfels”
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2024 om 18:38

Marc Hirschi vindt vorm terug in Amstel Gold Race: “Had vanochtend nog grote twijfels”

Marc Hirschi kwam in de Amstel Gold Race net tekort om in de sprint de winst te grijpen. De Zwitser in dienst van UAE Emirates moest Tom Pidcock voor zich dulden, maar is desondanks vooral trots op zijn eigen prestatie. Hirschi ziet de tweede plek als een bevestiging van zijn goede vorm die hij dit voorjaar enige tijd kwijt was, vertelt de Zwitser in gesprek met Cycling Pro Net.

“Ik kan trots zijn dat ik tweede ben geworden”, blikt Marc Hirschi terug op zijn prestatie in de Amstel Gold Race. “Eindelijk ben ik weer in zo’n goede vorm en geraak ik voorin in zo’n grote koers als de Amstel Gold Race. Maar ja, tweede is de eerste verliezer. Ik kan dus trots zijn, maar ik ben toch ook wel een beetje teleurgesteld”, vertelt hij met een glimlach op het gezicht.

“Eigenlijk zat ik de gehele race in een goede positie. Ik ken het parcours erg goed en heb het goed bestudeerd. Hierdoor wist ik waar de wind kon opsteken en waar je goed van voren moest zitten. Vervolgens anticipeerde ik op Mathieu en versnelde ik weg met een aantal mannen. We bleven met een grote groep vooruit, waardoor ik kon de nodige energie kon sparen.”

In de finale gebruikte de Zwitser de opgespaarde energie om er nog een klap op te geven. “Toen kreeg ik drie man mee. We werkten heel goed samen en toen draaide het om de sprint. Helaas werd ik geblokt, waardoor ik niet meer echt kon meedoen om de winst. Tactisch heb ik echter sterk gereden.”

Voor Hirschi is deze tweede plek vooral een opsteker voor het zelfvertrouwen in aanloop naar de resterende heuvelklassiekers. “In de Ronde van Vlaanderen ben ik niet gefinisht, omdat ik mij niet goed voelde. Ik was een beetje ziek. Het is dan afwachten hoe je daarvan terugkomt. Ook vanochtend had ik nog grote twijfels, maar dat maakt deze tweede plek alleen maar fijner.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.