Marc Sergeant (Lotto Soudal): “Niet gewonnen, wel aanwezig”
foto: Cor Vos
maandag 4 maart 2019 om 07:30

Marc Sergeant (Lotto Soudal): “Niet gewonnen, wel aanwezig”

Een derde plaats voor Tim Wellens in de Omloop Het Nieuwsblad en twee toptienplaatsen (Keukeleire en De Buyst) in Kuurne-Brussel-Kuurne. Marc Sergeant, sportief manager van Lotto Soudal, blikt tevreden terug. “Al is de val van Tiesj Benoot een domper.”

“In de Omloop reden we een goede koers die we afsloten met een podiumplaats met Tim”, begint Sergeant zijn evaluatie van het openingsweekend. “Ook in Kuurne waren we mee in het offensief, tot dat vijftal met Jungels en Naesen vertrok. Toen hadden we jammer genoeg niemand mee. Eigenlijk het enige foutje. Maar als je ziet hoe sterk Jungels op het einde is. Dat is geen geluk, natuurlijk. Hij is de verdiende winnaar. Hoe het achter de Luxemburger bewoog, wie er allemaal kapot ging. Als je dan toch standhoudt…”

“In de achtervolging hebben we in eerste instantie de kat wat uit de boom gekeken, omdat we hier met De Buyst niet de állersnelste sprinter van het pak hadden. Maar uiteindelijk hebben we toch de jongens ingezet die we konden inzetten. Met Jens Keukeleire, die mee ging met Terpstra, Lampaert en Doull, zag ik nog een kans op het podium, maar op Doull en Terpstra na werden ze nog overvleugeld door het peloton.”

Tim Wellens in de Omloop –  foto: Cor Vos

Benoot op tijd fit voor Strade Bianche?
“Conclusie van het weekend: we hebben niet gewonnen, maar we waren wel aanwezig. Daar kan ik mee leven. Naast Wellens, is Keukeleire trouwens een lichtpunt”, vindt Sergeant. “Jens zou in Kuurne niet starten, maar ik wilde de uitgevallen Benoot absoluut vervangen door een andere renner van niveau. Hij bewijst dat hij in orde is. Anders ben je er in de finale niet meer bij.”

Minpuntje is de val van Benoot in de Omloop. “We hopen dat het meevalt. Gisteravond werden zijn wonden grondig gereinigd in het ziekenhuis, vanmorgen ging hij opnieuw op controle en het zag er toch een stuk beter uit. We bekijken het dag per dag. Tiesj moet vooral zorgen dat de wondes niet ontsteken, dus moet hij nog een paar dagen binnen blijven. Of hij fit geraakt om zijn titel in de Strade Bianche te verdedigen, weten we nog niet. We hopen van wel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.