Marc Soler biedt excuses aan voor gedrag in finale Andorra-rit
foto: Cor Vos (archief)
maandag 2 september 2019 om 14:15

Marc Soler biedt excuses aan voor gedrag in finale Andorra-rit

Marc Soler heeft aan Movistar en zijn ploeggenoten zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag in de finale van de negende Vuelta-etappe. De Spanjaard reed, op weg naar Cortals d’Encamp, in leidende positie toen hij ploegorders kreeg om te wachten op kopman Nairo Quintana. Soler was het daar niet mee eens en hield wild gebarend en hoofdschuddend zijn benen stil.

“We hebben erover gesproken”, laat Soler weten aan Marca. “Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden aan Movistar, aan Nairo en aan de hele ploeg. Het gaat niet meer gebeuren, maar dit was in het heetst van de strijd. We zijn hier gekomen om de ronde te winnen met Nairo of Alejandro Valverde. Dat is waarom we hier zijn.”

Voor Soler was de situatie waarin hij zat (in mogelijk winnende positie, red.) nieuw. “Als je daar eenmaal rijdt, gaat er veel door je hoofd. Als je er rustig over nadenkt, en je ziet wat we doorstaan hebben en waar we naartoe werken sinds de eerste dag, dan krijg je spijt. Dat is duidelijk. Daarom heb ik ook sorry gezegd”, aldus de 25-jarige Spanjaard. Door zijn hulp pakte Quintana uiteindelijk genoeg tijdwinst om de rode leiderstrui te pakken.

‘Hij moet luisteren en volwassen worden’
Movistar-ploegleider Pablo Lastras reageerde ook op het incident. “De beelden zijn duidelijk. We gaan niet dingen ontkennen die op beeld te zien zijn. We moeten daar onze verantwoordelijkheid voor nemen en de kou uit de lucht nemen”, aldus Lastras.

De ploegleider geeft aan dat Soler sinds zijn tijdverlies in de tweede etappe naar Calpe een dienende rol heeft gekregen. “Hij heeft dat duidelijk niet meegekregen, dus we gaan hem dat nog een keer vertellen. Het is goed dat hij karakter toont, maar hij moet eerst leren luisteren en volwassen worden. Als we van hem een leider willen maken moet hij eerst in dienst rijden”, vertelt Lastras.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.