Marc Soler sluit langer verblijf bij Movistar niet uit

dinsdag 20 juli 2021 om 19:27
Marc Soler sluit langer verblijf bij Movistar niet uit

foto: Cor Vos

Marc Soler rijdt mogelijk ook na dit seizoen nog voor Movistar. De 27-jarige klimmer staat op de radar bij UAE Emirates, maar geeft in gesprek met de BiciEscapa Podcast aan dat hij ook nog rekening houdt met een contractverlenging.

Eerder deze maand brachten Spaanse media naar buiten dat Soler op het punt staat om, na zeven jaar bij Movistar, een contract te tekenen bij UAE Emirates. Hij zou daarbij zijn land- en ploeggenoot Antonio Pedrero meenemen naar het team van Tourwinnaar Tadej Pogačar.

Officieel mogen transfers pas op 1 augustus bekendgemaakt worden. “Ik kan er nu dan ook niets bijzonders op zeggen”, zegt Soler. “Er zijn verschillende opties, waaronder verlengen bij Movistar. Het klopt dat de deur dit jaar wat meer is opengegaan, maar ik sluit geen enkele optie uit.”

Herstel
Soler is nog altijd revaliderende van zijn zware valpartij aan het begin van de Tour de France. Bij die crash brak hij opmerkelijk genoeg botten in beide ellebogen. “Het herstel valt me zwaar”, erkent de klimmer. “Er zitten breuken in beide armen en dat kost veel kracht. Ik heb de fiets nog niet kunnen aanraken. Ja, ik heb wat op de rollenbank gezeten, maar vooral spieroefeningen gedaan. Daarnaast wandel ik veel.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.