Marc Soler voor twee jaar naar UAE Emirates
foto: Cor Vos
zondag 8 augustus 2021 om 11:51

Marc Soler voor twee jaar naar UAE Emirates

Marc Soler verruilt na dit seizoen Movistar voor UAE Emirates. Bij het Arabische WorldTeam, waar hij onder meer Tourwinnaar Tadej Pogačar tegenkomt, tekende de Spaanse klimmer een contract voor twee jaar.

Volgens ploegmanager Joxean Fernández is Soler een van de beste renners van het profpeloton. “We denken dat hij de juiste eigenschappen en mentaliteit heeft om goed in deze ploeg te passen. Hij is een aanvallende renner, een echte vechter, en zijn persoonlijkheid en mentale kwaliteiten maken hem uniek. Hij heeft zijn eigen kenmerkende koersstijl en we kijken ernaar uit om hem naar een ploeg te halen waar hij heel goed gaat passen.”

Soler laat via zijn nieuwe ploeg weten dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe avontuur. “Ik heb hier veel zin in, en begin eraan met de wil om hard te werken en te genieten van dit nieuwe hoofdstuk. Ik denk dat het een goed moment is in mijn carrière om naar nieuwe uitdagingen te kijken, na zeven jaar Movistar. Ik wil die ploeg bedanken voor de jarenlange samenwerking en wens ze het allerbeste voor de toekomst. Ik ben klaar voor deze nieuwe stap.”

Soler is de derde aanwinst van UAE Emirates voor volgend seizoen. Eerder werden al de Duitse sprinter Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en klassementsrenner João Almeida (Deceuninck-Quick-Step) gepresenteerd door de ploeg. Felix Groß begint na zijn stage aan zijn profavontuur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.