Nico Dick
zondag 10 juli 2022 om 09:42

Marc Wauters (Lotto Soudal): “Zondag uitgelezen kans voor vluchters”

Video Voorlopig is alleen de etappe naar Arenberg uitgedraaid op een succes voor de vroege vlucht. Maar volgens Lotto Soudal-ploegleider Marc Wauters ligt er tussen Aigle en Châtel een nieuwe kans. “Voor eentje met klimmersbenen. Waarom niet Philippe Gilbert, Tim Wellens of Andreas Kron?”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is tot dusver moeilijk geweest”, vertelt Marc Wauters voor onze camera. gemotiveerd. “Het is al niet gemakkelijk om in de ontsnapping te zitten, en als je er dan toch in geraakte, bracht het voorlopig weinig op. Alleen in de kasseirit bleef de kopgroep voorop. Op de andere dagen vochten de grote kampioenen het onder elkaar uit.”

Maar volgens Wauters kan het tussen Aigle en Châtel wel. “Het is zelfs een uitgelezen kans. Eerst 37 kilometer vlak, waarna de eerste klim begint. Het zal een serieus gevecht zijn om mee te zijn in de vlucht. En dan heb je klimmersbenen nodig. Ik denk dat Andreas Kron, Tim Wellens en Philippe Gilbert het zeker in zich hebben om mee te gaan.”

“Daarna is het kwestie van de bergen te overleven. Finaal gaat op de slotklim de sterkste vluchter overleven en de etappe winnen”, voorspelt de voormalige gele truidrager. “Of de drie renners die ik opsomde conditioneel in orde zijn? Zeker weten. En ze zijn gemotiveerd, merkten we de voorbije dagen. Eén naam? Doe dan maar Kron.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.