Marcato: ”Met voorsprong de mooiste uit mijn carrière!”
zondag 7 oktober 2012 om 16:20

Marcato: ”Met voorsprong de mooiste uit mijn carrière!”

marcato

foto: Sirotti

Marco Marcato heeft dan eindelijk de grote zege binnen waar hij al zolang naar verlangde. De sympathieke 28-jarige Italiaan moest er lang op wachten maar vandaag vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. En hoe: na een zinderende ontknoping van Parijs-Tours kon de Vacansoleil-coureur het afmaken op de Avenue de Grammont.

”Dit is met voorsprong de mooiste zege uit mijn carrière!” zo verklaart de dolgelukkige Marcato. Werd er in het verleden nogal eens van hem geprofiteerd als de oersterke Italiaan weer eens smeet met zijn krachten, nu was het juist andersom. De nerveuze Terpstra ging van te ver aan en viel onherroepelijk stil waarna Marcato onbedreigd naar de zege kon sprinten. Vorig jaar was hij er al eens dichtbij toen hij in extremis het hoofd moest buigen voor een ontketende Greg van Avermaet.

En zo pakt Vacansoleil op de valreep nog een klassieke zege in 2012. Voor Marcato is het nu tijd om bij te komen en te genieten van zijn zege. ”Ik ben een maand getrouwd, een mooi cadeau voor mijn vrouw” zo meldt hij aan Sporza.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.