Marcel Kittel bedenkt zich en kiest voor Parijs-Nice
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2019 om 15:21

Marcel Kittel bedenkt zich en kiest voor Parijs-Nice

Zoek niet naar Marcel Kittel tijdens Tirreno-Adriatico. De Duitse sprinter zou aanvankelijk van start gaan in de Italiaanse wedstrijd, maar kiest toch voor Parijs-Nice. Dit laat de renner van Katusha-Alpecin weten aan Cyclingnews.

Kittel won vorig jaar nog twee etappes in Tirreno-Adriatico. Hij leek ook dit seizoen weer te kiezen voor de Italiaanse rittenkoers, maar de 30-jarige Duitser geeft toch de voorkeur aan Parijs-Nice. De reden? In de Italiaanse wedstrijd lijken de sprinters er bekaaid vanaf te komen.

De kans is groot dat er in Parijs-Nice driemaal zal worden gesprint om de overwinning. En dus kiest Kittel dit jaar weer voor de Koers naar de Zon. Net als twee jaar geleden, toen hij overigens geen ritzege wist te boeken. In 2013 wist hij in Cérilly echter wél naar dagwinst te snellen.

Hoopvol begin van het seizoen 
Kittel – die een teleurstellend 2018 achter de rug heeft – lijkt dit seizoen weer langzaam op te krabbelen. Zo won hij al de Trofeo Palma en spurtte hij in de UAE Tour naar enkele ereplaatsen. “Ik ben nog steeds blij met mijn seizoensstart”, zo vertelt hij. “Het belooft voor de rest van het jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.