Marcel Kittel: “Ik neem na de Tour de France een beslissing over mijn toekomst”
foto: LaPresse / Fabio Ferrari
zaterdag 13 juli 2019 om 16:38

Marcel Kittel: “Ik neem na de Tour de France een beslissing over mijn toekomst”

Marcel Kittel is momenteel aanwezig in de Tour de France. Niet in koers, maar aan de zijkant. De Duitse sprinter is namelijk ploegloos sinds zijn vertrek bij Katusha-Alpecin in mei. “Ik ga na de Tour de France een beslissing nemen over mijn toekomst”, laat hij weten in een interview met Sportschau.

“Ik heb nog niks besloten”, gaat hij verder. “Dat kan betekenen dat ik doorga met wielrennen, maar dat kan ook betekenen dat ik ermee stop. De afgelopen weken en maanden heb ik om mij heen gevraagd en geluisterd naar verhalen van anderen, maar ik wil mezelf de vrijheid geven om de goede keuze te maken. Zeker als het over mijn toekomst gaat.”

“Ik heb mezelf de afgelopen maanden niet compleet laten gaan en ik ben ook niet tien kilo aangekomen, dus weet ik zelf ook echt nog niet welke richting ik op wil. Daar zal ik pas echt na de Tour een beslissing over nemen”, aldus Kittel. “Als ik doorga, dan wil ik naar een ploeg waar de ervaringen van andere renners zeer goed zijn.”

Steun in een ploeg
“Wielrennen is een superzware sport. Ik denk dat het de zwaarste sport is die er is. Op sommige momenten vraag je jezelf af waarom je dit als mens wil doen, maar ik denk dat je op zulke momenten een goede ploeg om je heen moet hebben. De mooiste momenten in het wielrennen waren voor mij de momenten waarop je als ploeg voor elkaar door het vuur gaat om het doel te bereiken.”

“Ik vind het fantastisch om Tony (Martin, red.) bij Jumbo-Visma te zien. Hij is zo gedreven en heeft erg veel plezier in zijn werk. Voor mij is het belangrijkste in het moderne wielrennen dat in het team gezien wordt als een persoon en niet als een professionele wielrenner”, concludeert Kittel , die eerder in verband werd gebracht met Jumbo-Visma

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.