Marcel Kittel slaat dit jaar Milaan-San Remo over
foto: Cor Vos
dinsdag 19 februari 2019 om 16:24

Marcel Kittel slaat dit jaar Milaan-San Remo over

Marcel Kittel maakte vorig jaar zijn debuut in Milaan-San Remo, maar dit seizoen staat de Duitse sprinter niet aan het vertrek van La Primavera. Dit heeft de renner van Katusha-Alpecin na afloop van de Clásica de Almería laten weten aan Cyclingpro.net.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kittel kwam bij zijn vorige werkgevers Giant en Quick-Step niet in aanmerking voor een selectie voor de Italiaanse lenteklassieker. Zijn huidige ploeg Katusha-Alpecin selecteerde hem in 2018 wél, waardoor hij op 29-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken in Milaan-San Remo.

Een groot succes werd het echter niet, aangezien Kittel al vroeg in de wedstrijd moest lossen uit het peloton. De Duitser kwam uiteindelijk als 155e binnen, op ruim een kwartier van winnaar Vincenzo Nibali. Wellicht heeft dit meegespeeld in Kittel’s beslissing om dit jaar niet te starten. “Ik doe dit jaar zeker niet mee”, is hij duidelijk.

Komende wedstrijden
De Duitser is 2019 overigens goed begonnen. Zo won de sprinter begin februari al de Trofeo Palma, en zegevierde hij ei zo na in de Clásica de Almería. Kittel werd in die laatste koers nipt geklopt door zijn landgenoot Pascal Ackermann. Hij rijdt de komende weken wél de UAE Tour, Tirreno-Adriatico, de Driedaagse Brugge-De Panne en de Scheldeprijs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.