Marcel Meisen: “Dromen van Amstel Gold Race aan de zijde van Mathieu”

Marcel Meisen: “Dromen van Amstel Gold Race aan de zijde van Mathieu”

©Cor Vos

donderdag 14 februari 2019 om 14:45
Interview

Exact elf dagen geleden finishte hij achtste op het WK veldrijden in Bogense. Deze namiddag rijdt Marcel Meisen al de inleidende tijdrit van de Tour de la Provence. En eigenlijk droomt hij van een selectie voor de Amstel Gold Race. “Ik ben enorm gemotiveerd om tegen half april in topvorm te zijn”, aldus de 30-jarige Duitser.

Achtste, werd Marcel Meisen in Bogense. Daarmee was hij de enige renner uit de top tien van het elite-WK die niet uit België of Nederland komt.  “Een beetje een weerspiegeling van het seizoen”, vertelt Meisen aan WielerFlits. “Er zijn pakweg vijftien goede crossers op het WK: vijf Nederlanders en de acht Belgen, aangevuld met drie, vier anderen als ze hun dagje hebben: Boros, Bertolini, Orts en ikzelf. Neem daar straks Pidcock bij en we zijn rond, denk ik.”

Armoede in Duitsland
“Ook in eigen land is het armoe troef”, zucht Meisen. “Er zijn geen grote crossen meer. Een paar jaar geleden was er de Wereldbeker in Zeven, maar die is even snel weer afgevoerd als hij gekomen is. Ach, het is gewoon een klein wereldje in Duitsland. Weinig interesse, geen geld voor de cross. Kijk naar het WK, waar drie Duitse junioren zijn gestart. Er zijn nochtans een aantal eerstejaars die potentieel hebben, die volgend jaar – eenmaal tweedejaars – kans maken op een ereplaats. Waarom ze dit jaar niet wat ervaring laten opdoen? We hadden dit seizoen wel Tom Lindner. Iedereen ziet dat dat een steengoed veldrijder is. Als hij straks niet voor de weg kiest…”

Maar terug naar Meisen zelf. Het WK was zijn laatste veldrit van de voorbije winter. Nu Corendon-Circus ProContinentaal is geworden en een volwaardig wegprogramma rijdt, haakt hij graag zijn wagonnetje aan. Meisen is altijd al een voortreffelijk wegrenner geweest. Zo won hij ondermeer ritten in de Oberösterreichrundfahrt (2015), de Tour Alsace (2013), La Mi-Août Bretagne (2012), de Boucles de la Mayenne (2013), de Tour de Gironde (2015) en de Baltic Chain Tour (2013). Vandaag start hij in de Tour de la Provence.

Trainingswegen 
“Met ambitie? Ja, best wel”, is Meisen – in vloeiend Nederlands – eerlijk. “Al is het moeilijk inschatten want ik heb nog nooit met mijn ‘crossvorm’ op de weg gereden. Maar ik ben goed uit het veldritseizoen gekomen, dus geloof ik er wel in. Veel massasprints verwacht ik niet. Het zijn meestal lastige finales, waarin ik hoop aan te pikken bij de beteren. Met mijn eindsprint zitten er dan misschien wel een aantal mooie resultaten in. Anderzijds is het hier de bedoeling om kilometers te maken, om koersritme op te doen richting het tweede deel van het voorjaar. Ik zou namelijk graag Mathieu van der Poel bijstaan in een paar wedstrijden.”

Meisen verduidelijkt. “Na deze Tour de la Provence volgt een korte rustperiode. Daarna bouwen we snel weer op. Niet richting de kasseiklassiekers, maar richting wat daarna komt. Mijn droomklassieker is trouwens de Amstel Gold Race. Valkenburg ligt op amper dertig, veertig kilometer van Aken. Al mijn trainingswegen worden aangedaan. Ik zou er dolgraag Mathieu bijstaan. Maar ik moet natuurlijk wel geselecteerd worden. Daarvoor moet ik in topvorm zijn, dus ik heb nog veel werk op de plank. Maar de motivatie is er! Daar moeten ze bij de ploeg alvast niet aan twijfelen…”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair