Marco Brenner pakt Duitse titel, Rui Costa wint in Portugal
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juni 2024 om 18:26

Marco Brenner pakt Duitse titel, Rui Costa wint in Portugal

Marco Brenner heeft het Duits kampioenschap op zijn naam geschreven. De renner van Tudor rekende in de finale af met Florian Lipowitz van BORA-hansgrohe en Kim Heiduk van INEOS Grenadiers. In Portugal zegevierde Rui Costa op het nationale kampioenschap.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het Duits kampioenschap vond plaats op een heuvelachtig parcours van 200 kilometer met start in Donauseschingen en finish in de plaats Bad Dürrheim in het Zwarte Woud.

Brenner en Lipowitz begonnen samen aan de laatste klim van de dag. Brenner bleek daarop de sterkste en soleerde zo naar de Duitse titel. Voor de nog maar 21-jarige Brenner is het pas zijn tweede profzege. Eerder dit jaar won hij al een rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

EENDAG

Rui Costa pakt derde titel
In Portugal voegde Rui Costa een derde nationale titel aan zijn palmares toe. De renner van EF Education-EasyPost rekende af met Rui Oliveira van UAE Emirates en de continentale renner Luís Gomes. Het kampioenschap vond plaats op een lokale omloop Santa Maria da Feira en telde in totaal 164 kilometer.

EENDAG
+ 11:17
34