Marco Canola domineert in Japan met derde ritzege
Foto: Sirotti
donderdag 25 mei 2017 om 07:17

Marco Canola domineert in Japan met derde ritzege

De vijfde etappe in de Tour of Japan 2017 is gewonnen door Marco Canola. Voor de derde keer deze week was de Italiaan van Nippo – Vini Fantini de sterkste in Japan. Vandaag versloeg hij de Australiër Nathan Earle (UKYO) en de Spanjaard Ivan Garcia Cortina (Bahrain Merida) in de sprint van een omvangrijke kopgroep. Dankzij de bonificatieseconden verstevigt de 28-jarige renner zijn leiderstrui.

Voor Marco Canola is het zijn vierde seizoenszege. Na drie etappes in de Ronde van Japan, won hij ook eerder dit seizoen de Volta Limburg Classic (1.1) in Nederland. De Ronde van Japan is een 2.1-wedstrijd op de kalender van de UCI en duurt nog tot en met zondag. Met Bahrein-Merida staat er één WorldTour-formatie aan de start. Er staan geen Nederlanders aan het vertrek.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2017 09:12
Volgende rit zal hij niet winnen: Mount Fuji!
25 mei 2017 11:51
Ik denk ook niet dat hij de volgende rit zal winnen, maar misschien kan hij de achterstand enigszins beperken. Hij was dit jaar redelijk in de bergritten in de Ronde van Kroatië zo verloor hij bijvoorbeeld in de rit naar Biokovo maar een minuutje op Durasek, Roson en Nibali.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.