Marco Marcato wint vierde etappe Ster van Bessèges (+beeld)
zaterdag 4 februari 2012 om 16:59

Marco Marcato wint vierde etappe Ster van Bessèges (+beeld)

foto: Sirotti

De vierde etappe van de Ster van Bessèges is gewonnen door Marco Marcato. De renner van Vacansoleil-DCM kwam in Bagnols-sur-Cèze als eerste over de finish van een ingekorte etappe. De Italiaan was in Zuid-Frankrijk de sterkste renner in een sprint van ongeveer zestig renners. Zijn zege is de eerste overwinning voor Vacansoleil-DCM in 2012. Pierre Rolland gaat als leider de slotdag in.

Door het wintersweer kende de aanloop van de etappe een ongebruikelijk verloop. De koers werd al snel stilgelegd waarna besloten werd om in de aankomstplaats de wedstrijd te vervolgen met drie lokale rondjes van 22 kilometer. Om kwart over drie werd de wedstrijd herstart.

De Nederlander Bobbie Traksel (Landbouwkrediet) kleurde de wedstrijd met een ontsnapping. Hij kreeg een maximale voorsprong van ongeveer drie minuten, maar op vier kilometer voor de aankomst werd hij gegrepen door het peloton. Marcato toonde vervolgens over de snelste sprintersbenen te beschikken.

foto: Sirotti

Morgen heeft de Franse rittenkoers zijn slotdag. In overleg met de ploegleiders besloot de organisatie vandaag de ochtendrit aan te passen. De wedstrijd begint om 10 uur, een uur later dan oorspronkelijk gepland. De finish ligt na 60.2 km (in plaats van 82.4 km) op de top van de Col de la Baraque. In de middag is er een 9,7 kilometer lange tijdrit met finish heuvelop.

Ster van Bessèges 2012 (2.1)
Uitslag etappe 4

1. Marco Marcato (Italië/Vacansoleil-DCM)
2. Nico Eeckhout (België/An Post-Sean Kelly)
3. Julien El Fares (Frankrijk/Team Type 1-Sanofi)
4. Jérôme Coppel (Frankrijk/Saur-Sojasun)
5. Jean-Marc Bideau (Frankrijk/Bretagne-Schuller)
6. Davy Commeyne (België/Landbouwkrediet)
7. Adrien Petit (Frankrijk/Cofidis)
8. Georg Preidler (Oostenrijk/Team Type 1-Sanofi)
9. Pierrick Fédrigo (Frankrijk/FDJ-BigMat)
10. Yannick Martinez (Frankrijk/La Pomme Marseille)

Fotoverslag: Ster van Bessèges 2012 – etappe 4

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.