Marco Minnaard (30) stopt na dit seizoen

dinsdag 16 juli 2019 om 16:31
Marco Minnaard (30) stopt na dit seizoen

foto: Cor Vos

Marco Minnaard is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner. De 30-jarige Zeeuw zet aan het einde van het seizoen aan punt achter zijn carrière. “Het is tijd om andere ambities waar te gaan maken”, aldus Minnaard, die het familiebedrijf van zijn ouders zal overnemen.

Minnaard kreeg in 2014 de kans als prof bij het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert, nadat hij twee jaar uitkwam voor de opleidingsploeg van Rabobank. De Nederlander reed voor de Belgische formatie tweemaal de Tour de France. In 2017 eindigde hij als veertigste in het eindklassement, gevolgd door een 64e plaats in 2018.

Minnaard reed echter niet anoniem rond in de Franse ronde, aangezien hij veelvuldig in de aanval was. Dit jaar stond Minnaard op de longlist voor de Tour, maar werd hij uiteindelijk niet geselecteerd door zijn werkgever. “Ik ben bijzonder dankbaar en trots dat ik deel mocht uitmaken van deze ploeg. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren.”

Een nieuwe stap 
“Het is echter tijd voor andere ambities. Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten. Het is het juiste moment om de stap te maken, zodat ik nog een aantal jaren met mijn ouders kan samenwerken. Maar ik zal me de komende maanden nog voor de volle 100% blijven inzetten.”

Minnaard wist in zijn carrière welgeteld één profzege te boeken. In 2017 won hij het eindklassement van de Rhône-Alpes Isère Tour, voor zijn landgenoot Pascal Eenkhoorn en de Fransman Jérôme Mainard.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.