Marco Minnaard nieuwe leider in Rhône-Alpes Isère Tour
Foto: Sirotti (archief)
vrijdag 5 mei 2017 om 21:11

Marco Minnaard nieuwe leider in Rhône-Alpes Isère Tour

Marco Minnaard heeft een dag voor het einde de leiderstrui in de Rhône-Alpes Isère Tour veroverd. De renner van Wanty-Groupe Gobert nam na de koninginnenetappe tussen Genet en Saint-Maurice-l’-Exil de leiderstrui over van Jérémy Cornu. De rit werd gewonnen door de 18-jarige Australiër Robert Stannard.

Minnaard won onderweg een tussensprint en finishte op de zevende plaats. Zijn voorsprong op zijn naaste belager Pascal Eenkhoorn bedraagt twee tellen. “Het is fantastisch om de gele trui te mogen dragen”, zegt hij op de site van zijn ploeg. “Ik ben gewoonweg heel tevreden. Ik hoop dat ik morgen de trui mee naar huis kan nemen. Op papier is de etappe van zaterdag vlakker dan vandaag. Ik zal attent moeten koersen, vooral bij de tussenspurten. Mijn voorsprong is klein dus ik zal me 100 procent moeten smijten. We moeten er als ploeg voor gaan. De finale is vlak en leent zich tot teamwork.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2017 21:16
Voeckler leek even een sterk nummertje te gaan doen maar werd in de slotkilometer bijgehaald. Mooi hij zich nog geeft in zijn laatste jaar. Benieuwd of Minnaard het gaat houden. Zou mooi zijn.
5 mei 2017 21:16
Zeeland boven!
5 mei 2017 23:11
Mag dat uberhaupt in een .2 koers: 4 PCT ploegen. Voorheen was de limiet 2, vorig jaar zag ik er af en toe al 3, maar 4?
5 mei 2017 23:30
Pascal Eenkhoorn doet het prima tussen de profs. Talentje.
6 mei 2017 00:48
Wemeldinge boven!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.