Marcos García slaat dubbelslag in koninginnenrit Tour of Peninsular
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 18 oktober 2019 om 09:40

Marcos García slaat dubbelslag in koninginnenrit Tour of Peninsular

Marcos García heeft de macht gegrepen in de Tour of Peninsular. In de voorlaatste etappe van de Maleisische rittenkoers met aankomst in de Cameron Highlands, het hoogste gebied van het land, kwam hij solo over de finish. Tevens werd hij de nieuwe leider.

In de ultrakorte, maar zware bergrit naar Cameron Highlands kwam García vijftig seconden eerder over de finish dan zijn Franse ploeggenoot bij het Kinan Cycling Team, Thomas Lebas. Daarachter liepen de verschillen rap op. Daardoor kon de Spanjaard tevens de leiderstrui overnemen van Nur Amirul Fakhruddin Mazuki, die gisteren in Karak nog de beste was. De Maleisiër verloor vandaag ruim dertien minuten.

Voor García is het zijn eerste succes van het seizoen. De oud-renner van onder meer Xacobeo-Galicia en Caja Rural-Seguros RGA was de afgelopen seizoenen vooral succesvol op Japans grondgebied in de ronden van Japan en Hokkaido. Dit jaar was hij al tweede in de Ronde van Thailand. Morgen wacht nog de lastige slotetappe van Kuala Lipis naar Setiwangsa met onderweg twee stevige beklimmingen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.