Marcos García wint Tour of Peninsular, slotrit voor Cristian Raileanu

Marcos García wint Tour of Peninsular, slotrit voor Cristian Raileanu

foto: Cor Vos (archief)

De Spanjaard Marcos García heeft zich in de slotrit van de Tour of Peninsular niet meer uit de leiderstrui laten rijden. De winnaar van de koninginnenrit naar Cameron Highlands kwam tijdens de afsluitende rit van de Maleisische 2.1-etappekoers geen moment in de problemen. Cristian Raileanu (Sapura) greep de laatste dagzege.

De Moldaviër bleef samen met Mohamadesmail Chaichiraghimi (Foolad Mobarakeh Sepahan) het peloton veertien tellen voor in de 151,4 kilometer lange afsluitende etappe tussen Kuala Lipis en Setiawangsa. Een sprint-à-deux moest de beslissing brengen en daarin toonde Raileanu zich te sterk voor de Iraniër.

García kon zich rustig met het peloton laten meevoeren. Hij had een voorsprong van ruim drie minuten op zijn dichtste belager in de algemene rangschikking en zijn leidende positie kwam niet meer in gevaar. De renner van Kinan Cycling Team schrijft zodoende voor de derde keer in zijn carrière een etappewedstrijd op zijn naam. In 2017 won hij de Tour de Hokkaido en een jaar later zegevierde hij in de Ronde van Japan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.