Mareczko opnieuw aan het feest in Langkawi
foto: Marcel Koch
dinsdag 28 februari 2017 om 07:56

Mareczko opnieuw aan het feest in Langkawi

Jakub Mareczko heeft de zevende etappe in de Tour de Langkawi 2017 gewonnen. De 23-jarige Italiaan van Wilier Triestina-Selle Italia was de snelste in de massasprint. Travis McCabe en Andrea Palini mochten mee op het podium. Ryan Gibbons blijft met nog één rit te gaan klassementsleider. De rittenkoers eindigt op woensdag.

Vijf renners op pad
Het duurde eventjes vooraleer er in Maleisië een kopgroep ontstond. Uiteindelijk was veteraan Gregory Henderson (UnitedHealthcare) de initiatiefnemer. Hij kreeg Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia), Sea Keong Loh (Maleisiër in dienst van de Thaise nationale ploeg), En Huang (Keyi Look) en Dominic Perez (7 Eleven-Roadbike Philippines) met zich mee. Hun maximale voorsprong bedroeg nooit meer dan twee minuten.

Gibbons attent
In de lastige finale regende het pijpenstelen. Miguel Ángel López verloor in deze rit vorig jaar nog de leiderstrui door een lekke band en dus was het opletten geblazen voor Gibbons. De Zuid-Afrikaan kwam echter geen moment in de problemen. Uiteindelijk werden Henderson en Mosca als laatste twee vluchters gegrepen. Met nog drie kilometer te gaan was een massasprint onafwendbaar. Daarin was Mareczko, een Italiaan met Poolse roots, duidelijk de beste.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2017 10:32
Zou 'Mareczko' Pools zijn voor 'de Onvermijdelijke'?
28 februari 2017 10:59
Ik denk dat het Pools is voor Guardini ;)
28 februari 2017 12:49
@Verweggistan
Zal dan toch een verkleinwoordje zijn ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.