Marianne Vos blijft dominant in het veld: Nederlandse wint Nacht van Woerden
foto: PhotoPress.be
dinsdag 23 oktober 2018 om 20:29

Marianne Vos blijft dominant in het veld: Nederlandse wint Nacht van Woerden

Marianne Vos blijft maar zegevieren in het veld. De Nederlandse van WaowDeals kwam als eerste over de meet in de Nacht van Woerden. Ellen van Loy en Lucinda Brand mochten mee het eindpodium op.

In het Utrechtse Woerden stond vanavond de Nacht van Woerden op het programma: de avondcross die vorig jaar werd gewonnen door Helen Wyman. De Britse was dit jaar echter niet van de partij. Wereldbekerleidster Marianne Vos, Ellen van Loy, Maud Kaptheijns en de jonge Fleur Nagengast gaven echter wél acte de présence.

Om 19.45 uur werd de zevende editie in gang geschoten. Het was Van Loy die als eerste het veld indook, gevolgd door Vos, Brand, Inge van der Heijden en de Belgische Laura Verdonschot. Deze vijf rensters wisten na verloop van tijd weg te rijden van de rest.

Vos kiest haar moment uit 
De vijf koploopsters bleven lange tijd bij elkaar, tot Van der Heijden er twee rondes van het einde af moest. Vos hield zich als topfavoriete lange tijd gedeisd, tot de bel van de slotronde klonk. De Nederlandse van WaowDeals ging op de pedalen staan: alleen Van Loy en Brand wisten enigszins in de buurt te blijven.

Beide dames konden echter niet verhinderen dat Vos zegevierend over de meet kwam. Voor de 31-jarige renster is het haar vierde zege van dit veldritseizoen. Eerder won ze al de wereldbekermanches van Waterloo en Bern. Daarnaast won ze de Brico Cross van Ronse.

Het eindpodium: Ellen van Loy (2e), Marianne Vos (1e) en Lucinda Brand (3e) – foto: Nick Doup

Uitslag flag-nl Nacht van Woerden 2018
1. flag-nl Marianne Vos (Waowdeals)
2. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea Lions)
3. flag-nl Lucinda Brand (Sunweb)
4. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal)

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2018 20:58
Een jagende Vos in het weiland blijft een gevaarlijk roofdier. Top weer Marianne.
23 oktober 2018 21:22
Goed om Lucinda Brand ook weer te zien. Haar eerste cross denk?
24 oktober 2018 02:13
Moet wel zeggen dat er opnieuw een sunweb kampioenstrui naar de verkiezing lelijkste tenue kan. Je zou bijna net als Sinkeldam kiezen voor FDJ
24 oktober 2018 05:20
snel weer wennen aan de dominantie van Vos, gelukkig!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.