Marianne Vos zet punt achter wegseizoen
Foto: Sirotti
dinsdag 21 juli 2015 om 11:12

Marianne Vos zet punt achter wegseizoen

Marianne Vos zal dit seizoen geen wegwedstrijden meer rijden. De renster van Rabo-Liv heeft dit in overleg met de medische staf besloten.

De 28-jarige Vos reed haar laatste wegwedstrijd in mei tijdens de 7-Dorpenomloop in Aalburg. Ze werd hier tweede, achter Chloe Hosking. Ze gaf forfait voor onder meer het NK in Emmen en de Giro Rosa en maakte eerder al bekend dat La Course voor haar te vroeg komt.

De ploeg laat weten dat er mogelijk sprake is van non functional overreaching, een toestand van vermoeidheid die opgelost kan worden met rust. Het is nog niet bekend wanneer zij haar rentree kan maken. Een optreden op de mountainbike tijdens de Olympische Spelen in Rio lijkt door deze tegenslag nog verder weg.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2015 11:22
Behoorlijke tegenvaller toch weer, nu alle ballen op komend seizoen dan maar!
21 juli 2015 11:32
Ik vraag me af of ze er volgend seizoen wel zal staan. Als ik het zo lees hebben ze geen flauw benul wat er nou echt met haar aan de hand is.
21 juli 2015 11:34
Het gevolg van jarenlang teveel van je lichaam vragen. Het gaat wel even duren voordat ze de competitie weer gaat hervatten.
21 juli 2015 11:37
Ik denk dat het klaar is met Vos. Opgebrand na jaren on top, door te drukke programma's in zomer en winter, teveel combinaties die eigenlijk niet te maken zijn vanwege het gebrek aan rust tussen de seizoenen en het 'been there, done that' syndroom waar heel veel topsporters mee kampen. Daarnaast gaat het lijf wat minder vlot meewerken in herstel, blijven kleine pijntjes langer aanwezig en heb je nooit meer het gevoel 'fit' te zijn.
Het lijf zal, na een flinke herstelperiode, misschien nog wel kunnen, maar in de kop is het niet meer op te brengen. Vos weet ook dat de concurrentie dichterbij komt en dat absolute suprematie, in welk onderdeel dan ook, niet meer te verwezenlijken is. Denk niet dat zij iemand is die voor plek 10 gaat rijden.
Eerlijk is eerlijk, ik zie het persoonlijk niet meer gebeuren. Niet op de mtb, niet op de weg. Laat me uiteraard graag verrassen.
21 juli 2015 12:03
Dat denk ik ook. Het is klaar met Vos.
21 juli 2015 12:08
Marianne is klaar? Denk het niet. Het seizoen loopt toch al snel ten einde. Ze doet een Sven Kramertje om er in 2016 weer te staan.
21 juli 2015 12:42
Juiste keuze, flink rusten nu!Zou ook de komende jaren eens kijken naar d eprogramma's teveel van zichzelf gevraagd.
21 juli 2015 12:55
@marszzzz, mee eens. Geloof ook dat ze terugkomt. Ze is een iemand met karakter en ongeloofelijk veel talent. Je kan best een jaartje rustig aan doen.
21 juli 2015 17:40
Misschien wel de beste keuze. Zeker in het vrouwenwielrennen zijn er dit jaar nog maar weinig (grote) koersen. Beter nu helemaal herstellen en volgendjaar vanaf het voorjaar weer opbouwend koersen richting OS en WK

Om te reageren moet je ingelogd zijn.