Marianne Vos gaat door op haar elan en wint in Ronse
foto: PhotoPress.be
zondag 7 oktober 2018 om 14:35

Marianne Vos gaat door op haar elan en wint in Ronse

Marianne Vos is goed aan haar veldritseizoen begonnen. De Nederlandse van WaowDeals won de Brico Cross Ronse, na een aanval in de voorlaatste ronde. Alice Maria Arzuffi eindigde als tweede, voor haar Steylaerts-777-ploeggenote Annemarie Worst.

De Brico Cross was vandaag – na Geraardsbergen (gewonnen door Eva Lechner) en Meulebeke (Sanne Cant) – toe aan zijn derde manche. In Ronse stond de Hotondcross op het programma, traditioneel een lastige veldrit met de nodige hoogtemeters. Spek naar de bek van de Italiaanse Lechner, die dan ook de kopstart nam.

Het waren echter Marianne Vos en Annemarie Worst die een eerste kloof wisten te slaan. De twee Nederlanders kregen bij het ingaan van de derde ronde het gezelschap van de Italiaanse Arzuffi. Niet veel later wisten ook Ellen van Loy en Ceylin del Carmen Alvarado de sprong te maken.

Cant heeft slechte start, Vos allerminst 
En wat met Sanne Cant? De wereldkampioene kroonde zich gisteren nog tot winnares in Meulebeuke, maar in Ronse keek ze door een slechte start al snel tegen een achterstand aan van een halve minuut. Deze kloof kreeg ze uiteindelijk niet meer dicht.

Vooraan bleven de vijf leidsters lang bij elkaar, tot Vos besloot om op de pedalen te staan. De Nederlandse begon de slotronde zo met een achttal seconden voorsprong op Worst en Arzuffi. De 31-jarige alleskunner gaf haar voorsprong niet meer uit handen, en mocht zo na Waterloo voor de tweede keer dit veldritseizoen zegevieren.

foto: PhotoPress.be

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 3, vrouwen: flag-be Ronse (C1)
1. flag-nl Marianne Vos (WaowDeals) in 44m 03s
2. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 10s
3. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 18s
4. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (IKO-Beobank) op 40s
5. flag-be Ellen Van Loy (Telenet-Fidea) op 44s
6. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex) op 46s
7. flag-nl Inge van der Heijden (Waowdeals) op 1m 45s
8. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiiita) op 1m 51s
9. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank) op 1m 57s
10. flag-nl Sophie de Boer (Breepark) op 2m 05s

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2018 14:38
Waar zat maud kapthijns? Die stond toch op de startlijst?
7 oktober 2018 14:56
Rijdt zij op een Elan??
7 oktober 2018 14:59
Straffe prestatie van ons vosje!
7 oktober 2018 15:42
Vos duidelijk de sterkste,mooie podiumplaatsen voor de meisjes van ploegleider Bart Wellens.
En de poulain van Marc Herremans Shirin van Anrooij (16) zestiende op een 4 minuten.
En ook een Nederlandse overwinning in de EKZ cross van Aigle met Denise Betsema.
  7 oktober 2018 16:48
  Ik vind zelf meisjes vaak erg denigrerend overkomen. Het is in vlaanderen meer gebruikelijk geloof ik maar misschien goed om te weten dat het op Nederlanders overkomt alsof je ze niet serieus neemt / ze niet voor volwassen aanziet.
  7 oktober 2018 17:38
  In je eerste zin zeg je als het ware dat de meisjes waardeloos zijn,en in je slotzin beschuldig je dan de Vlamingen ervan dat ze de dames niet serieus nemen en niet voor volwassenen aanzien.
  7 oktober 2018 18:25
  @Eddy

  Hij bedoelt dat de term 'meisjes' ipv vrouwen (of desnoods dames) nogal denigrerend over kan komen. Daarna zegt hij dat dat in Vlaanderen waarschijnlijk niet zo bedoelt is, maar voor NLers wel zo overkomt. Joe!
8 oktober 2018 07:40
@merlinappa bedankt voor de toelichting. Ik probeer in mijn reacties niemand te kwetsen, anderzijds is het moeilijk rekening te houden met mogelijke moraalridders, Vlaamse of Nederlandse.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.