Marianne Vos jumpt in extremis naar tweede ritwinst in Giro Rosa

zondag 7 juli 2019 om 15:11
Marianne Vos jumpt in extremis naar tweede ritwinst in Giro Rosa

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft – na de tweede – ook de derde etappe van de Giro Rosa op haar naam geschreven. De Nederlandse renster van CCC-Liv jumpte in extremis voorbij de ontsnapte Lucy Kennedy in de oplopende aankomst naar Piedicavallo.

Een kopgroep van drie met Dalia Muccioli (Valcar-Cylance), Eri Yonamine (Alé Cipollini) en Lisa Morzenti (Eurotarget Bianchi) pakte vroeg na de start twee minuten voorsprong, maar die was halverwege de korte bergrit alweer verdwenen.

Eugenia Bujak van BTC City Ljubljana koos vijftig kilometer voor de finish voor de solo. Haar voorsprong schommelde lang rond de minuut, maar zij werd twaalf kilometer voor de meet gegrepen. Vervolgens was het Tayler Wiles (Trek-Segafredo) die ten aanval trok. Ook zij pakte een minuut voorsprong.

Stevige finale
De etappe ging de laatste kilometers flink bergop naar Piedicavallo. Het ging om een geleidelijke, maar geniepige beklimming. De finale was in een dorpje, smal en op kinderkopjes. Vlak voor het binnenrijden van Piedicavallo nam Canyon//SRAM het heft in handen om Wiles terug te pakken.

Pas in de laatste drie kilometer werd Wiles in de kraag gevat. Ook Lucy Kennedy probeerde nog een sprint te voorkomen. Zij profiteerde optimaal van het momentum en leek af te stevenen op de ritzege, maar dat was buiten een ontketende Marianne Vos gerekend. De Nederlandse kwam als een raket aan en wist Kennedy een paar meter voor de streep te passeren.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.