Marianne Vos keert volgende week terug in het veld

zaterdag 12 december 2020 om 10:21
Marianne Vos keert volgende week terug in het veld

foto: Cor Vos

Marianne Vos begint volgende week aan haar crossseizoen. De organisatie van de Ethias Cross Essen kondigde de deelname van de zevenvoudige wereldkampioene namelijk aan. De veldrit in de grensgemeente wordt op dinsdag 22 december gehouden.

Vos reed begin oktober, in Luik-Bastenaken-Luik, haar laatste wegwedstrijd. Eigenlijk zou ze toen nog van start gaan in de Brabantse Pijl, maar na een positieve coronatest in de ploeg besloot haar team CCC-Liv niet van start te gaan. Vos, die drie etappes en het puntenklassement won in de Giro Rosa, liet daarna ook de Ronde van Vlaanderen schieten, omdat ze niet fit genoeg was. Haar gezondheidsklachten hadden niets te maken met Covid-19, liet haar team weten.

De Nederlandse renster, die in het voorjaar haar 33e verjaardag vierde, reed vorig crossseizoen slechts een handjevol veldritten. Ze begon met successen in Essen en het Spaanse Xàtiva om vervolgens ook in de Wereldbekers van Namen en Heusden-Zolder en het Nederlands kampioenschap van start te gaan. Omdat ze vier dagen na het NK werd geopereerd aan een liesblessure, moest ze het wereldkampioenschap in Bogense aan zich voorbij laten gaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.