Marianne Vos mist mogelijk WK veldrijden in Valkenburg
foto: Marcel Koch
vrijdag 5 januari 2018 om 08:27

Marianne Vos mist mogelijk WK veldrijden in Valkenburg

Marianne Vos heeft een rustperiode ingelast van twee weken. De 30-jarige wielrenster zal dit weekend niet in actie komen in de veldrit van Leuven. Ook het NK in Surhuisterveen, een week later, laat ze schieten.

Vos heeft last van de naweeën van een verkoudheid die ze vorige maand opliep. “We bekijken hoe Marianne herstelt. Op basis daarvan besluiten we hoe we verder gaan en welk traject we volgen richting het wereldkampioenschap veldrijden”, zegt Vos’ teammanager Eric van den Boom.

Door deze nieuwe tegenslagen is het onduidelijk of ze op tijd fit is voor het WK van begin februari in Valkenburg. Dit veldritseizoen is ze pas vier keer in actie gekomen. De eerste cross waar ze aan de start stond was de Scheldecross (16 december), waar ze als achtste eindigde. In totaal werd Vos al zeven keer wereldkampioen veldrijden. De laatste keer was in 2014.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2018 08:59
Ach, ze is momenteel gewoon niet goed genoeg om op het WK iets te gaan zoeken, dus maakt weinig uit. Voor een schamele top-10 moet een kampioene als Vos het ook niet doen.
5 januari 2018 09:10
Inderdaad niet goed genoeg op dit moment. Daarbij hoeveel dames mogen afgevaardigd worden, want er doen er namens Nederland nogal wat dames mee voorin.
5 januari 2018 09:15
2 weken rust voor een verkoudheid??
Volgensmij heeft ze hierbij zelf al besloten het WK niet te rijden door het NK te missen...
5 januari 2018 09:46
Beetje gedaan met Marianne Vos denk ik..
5 januari 2018 09:51
@mark ben ik ook bang voor. Jammer hoor
5 januari 2018 10:21
Beetje gedaan? Haha..één verkoudheid en ze is gelijk afgeschreven..
Typisch Hollands zullen we maar zeggen.
5 januari 2018 10:44
Kijk wat ze de laatste tijd presteerd heeft en hoe vaak ze wat heeft... haar lichaam heeft teveel onderleden in haar imposante carrière vrees ik. Dat staat los van deze verkoudheid natuurlijk. Nu nog na last hebben van een verkoudheid van vorige maand.. haar lichaam wil wel vaker niet goed herstellen dat zegt genoeg..
5 januari 2018 11:21
Delgado +1
Maar... schrijf Vos niet af!
5 januari 2018 12:04
Ze zal nooit meer de 'oude' Vos worden, maar afschrijven is onzin. De nieuwe Vos moet haar beperkingen kennen, veel selectiever zijn en goed naar haar lichaam luisteren. Ze hoeft niets meer te bewijzen en meedoen voor plek 20 is niet nodig. Skip dat WK en bouw rustig naar het voorjaar.
@Beekman Ik dacht dat ze er 5 mogen sturen. Brand, Worst, De Boer, Kaptheijns en nog eentje, misschien De Jong?
5 januari 2018 12:58
Weet niet van wanneer die foto is maar hier ze ziet er nog kwetsbaar uit.
Benieuwd wat er meer speelt.
@markvv
Mentale problemen wegen vaak zwaarder dan fysieke, overbelasting heet dat vaak om niet in details hoeven te treden. Daarnaast heeft ze meer om handen dan alleen fietsen, functioneert bijna ook als ploegleider.
"zij wordt" en start ipv strart
5 januari 2018 13:21
Marianne Vos werd vorig jaar Europees kampioen, won een Worldtour wedstrijd in Noorwegen en twee 1.1-wedstrijden maar joh, schrijf haar meteen af: zo Nederlands. Ze hoort nog steeds bij de beste 5-8 rensters van dit land.
5 januari 2018 14:07
Schrijf haar sowieso niet af. Maar het beste is er gewoon vanaf. Van alles winnaar en er met kop en schouders bovenuit steken is er gewoon niet meer bij. Dat ziet toch iedereen. Zei word ook ouder en er staan nu veel andere toppers aan de strart.
5 januari 2018 14:08
Als Belg ben ik ook van mening dat we de beste Vos jammer genoeg niet meer terugzien. Geen insinuaties noch afschrijven, gewoon van topper naar subtopper. Is ondertussen 30 en misschien ligt het eenvoudigweg aan de motivatie.
5 januari 2018 16:29
@vlaamse ardennen Prima, niet insinueren maar dan s.v.p. ook niet speculeren of het al dan niet aan de motivatie ligt.
6 januari 2018 12:15
Goed nieuws voor sanne cant
6 januari 2018 12:26
Dat Marianne op dit moment niet meer de allerbeste van de wereld is dat mag voor zich spreken, maar verder behoort ze natuurlijk nog tot de beste 10 wielrensters in de wereld. Afgelopen jaar gewoon 20 podiumplekken bij elkaar gefietst... het is een topper en blijft een topper en dat ze goede en minder goede periodes zal hebben in deze fase van haar carriere dat zou vrij normaal zijn. Maar ik denk dat elke wielrenster in het peloton nog steeds niet graag met deze vrouw naar de finish gaat...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.