Marianne Vos na winst in Ronse: “De eerste is altijd afwachten”

zondag 7 oktober 2018 om 15:10
Marianne Vos na winst in Ronse: “De eerste is altijd afwachten”

foto: PhotoPress.be

Marianne Vos heeft haar eerste cross na de trip naar de Verenigde Staten direct gewonnen. In de Hotondcross van Ronse kwam ze solo over de finish, nadat ze in de States de leiding in de wereldbeker wist te veroveren. “Ik hoopte het hier goed door te kunnen zetten. De eerste is altijd afwachten, maar ik ben heel tevreden en voelde mij heel goed”, vertelt Vos na afloop tegen WielerFlits.

“Op zo’n rondje kun je met een paar procent minder niet het verschil maken”, vertelt de renster van WaowDeals over het traject in Ronse. Veel hinder van het verschil met Amerika had Vos niet. “De jetlag voel je wel, maar ik heb er geen last van gehad.”

Het eerste doel van dit seizoen voor Vos is het Europees kampioenschap in Rosmalen, begin november. Op weg daar naartoe verschijnt ze aan de start in de crossen van Gieten, Bern, Woerden en Ruddervoorde. Daarna sluit ze niet uit een rustperiode in te lassen: “Ik moet nog kijken hoe ik het precies in ga vullen, maar ik zal zeker een rustperiode inbouwen. Het volgende doel is dan het WK.”

In de wereldbeker staat Vos aan de leiding na de manches van Waterloo en Iowa. Toch wil ze zich er niet blind op staren. “Alle klassementen is te veel in een seizoen. Ik probeer een mooi seizoen te draaien, ook in aanloop naar het wegseizoen. Dan moet je keuzes maken. In principe is de wereldbeker geen doel, maar ik ga in Bern mijn uiterste best doen om die trui te behouden”, legt ze uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair