Marianne Vos over Tour Femmes: “We beseffen nog niet wat dit betekent voor ons”
foto: Cor Vos
zondag 31 juli 2022 om 18:57

Marianne Vos over Tour Femmes: “We beseffen nog niet wat dit betekent voor ons”

Marianne Vos is onder de indruk van de eerste editie van de vernieuwde Tour de France Femmes. Dat vertelde de winnares van de groene trui na afloop van de slotrit op La Planche des Belles Filles. “Dit betekent ontzettend veel. Ik denk dat we dat nog niet beseffen”, zegt ze tegen de NOS.

“Maar wat we hebben meegemaakt is ontzettend mooi. Het leek wel of het elke dag meer werd”, aldus Vos over het publiek dat in grote getalen langs het parcours stond tijdens de acht etappes. “Dit was prachtig om mee te maken. Ik denk dat het een heel mooi vervolg gaat krijgen. Ik krijg heel veel mooie, goede, positieve reacties.”

Zelf spreekt Vos, die twee etappes won en vijf dagen de gele trui droeg, van een ‘ontzettend mooie week’ in Frankrijk. “Ik kan niets anders zeggen. Vanaf het eerste moment in Parijs zijn het maar acht dagen, maar het is behoorlijk pittig en intens gewest. Dat was mooi. Als ploeg wilden we graag voor etappewinst gaan. Dat is twee keer gelukt. Met als bonus het dragen van de gele trui, en nu sta ik hier in het groen. Ik ben heel dankbaar dat ze mij zo hebben geholpen elke dag”, vertelt ze.

En eindwinnares Annemiek van Vleuten? “Ja, pfff… Outstanding. Het is ongelooflijk wat ze weer liet zien, gisteren en vandaag. Ik ben nog even in de buurt geweest nadat ze materiaalpech kreeg. Dat zag ik gebeuren. Maar wat ze daarna doet, is super sterk”, deelt Vos de complimenten uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.