Marianne Vos: “Twee weken geleden was ik helemaal nergens, nu sta ik hier”
foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl
zondag 28 januari 2018 om 16:16

Marianne Vos: “Twee weken geleden was ik helemaal nergens, nu sta ik hier”

Marianne Vos sloot de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide vandaag na een flinke eindsprint af in vierde positie. Ze houdt een tevreden gevoel over aan de wedstrijd, vertelt ze op de website van haar ploeg WaowDeals.

De voormalig wereldkampioen is van mening dat ze de afgelopen weken flinke stappen vooruit heeft gezet. “Twee weken geleden was ik helemaal nergens, nu sta ik alweer hier. Het geeft aan dat ik het wereldkampioenschap veldrijden niet uit m’n hoofd hoef te zetten”, stelt ze. Het wegvallen van een aantal rensters in de laatste ronde heeft meegespeeld in haar uiteindelijke resultaat. “Bij de bel reed ik nog op plek negen. Misschien geeft die vierde plaats een ietwat vertekend beeld”, erkent ze.

Sanne Cant, die bij de vrouwen het veldrijden dit seizoen domineert, finishte bijna een minuut voor de voormalig wereldkampioen veldrijden. Vos vraagt zich hardop af of ze volgende week in de buurt kan komen van de Belgische. “Of ik het gat nog kan dichten, is een grote vraag”, zegt ze.

Valkenburg
In aanloop naar het WK heeft ze in ieder geval een goede training op zak. “Ik heb vandaag echt afgezien. Tijdens de cross dacht ik bij mezelf: dit is wat ik nodig heb. De intensiteit van een cross is zo hoog, daar kan geen training tegenop. Ik moest m’n lichaam hier weer aan laten wennen”, vertelt ze.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
28 januari 2018 17:06
Mag starten ?? Ze moet na vandaag gewoon starten.
28 januari 2018 17:32
Mag starten? De koningin van de weg, baan en de cross staat er natuurlijk gewoon volgende week.
28 januari 2018 17:33
Started from the bottom...
28 januari 2018 18:18
Go Vosje!
28 januari 2018 18:54
Super dat ze er weer bij is.
28 januari 2018 22:51
Ze is gelukkig wel zo reëel om toe te geven dat dankzij de pech en valpartijen van enkele sterke vrouwen haar eindklassering wat geflatteerd was. Maar ze reed wel sterk en sprintte vol motivatie. Maar Sanne Cant een beetje dwars zitten is een ander verhaal !
28 januari 2018 23:52
Valkenburg is wel bergop, de zwakte van cant en kracht van vos in een vorig deel van haar carrière
29 januari 2018 11:08
Idd ik denk niet dat Cant een rol gaat spelen volgende week... amerikaanse vrouwen vs Prevot als ze hersteld is?
30 januari 2018 17:00
Zou wel te gek zijn als ze meedoet om de knikkers!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.