Marianne Vos vierde bij rentree in het veld
foto: WielerFlits / Niels Bastiaens
zaterdag 17 december 2016 om 14:25

Marianne Vos vierde bij rentree in het veld

Marianne Vos heeft na een afwezigheid van bijna twee jaar weer eens een veldrit gereden. De zevenvoudig wereldkampioene eindigde vandaag direct als vierde in de Scheldecross. De overwinning was voor Sanne Cant.

Vos moest vanwege haar lange pauze vanaf de laatste startrij beginnen. Er werd daarom gevreesd voor een lastige openingsronde, maar daar was totaal geen sprake van. Vos schoof in een mum van tijd op naar voren en reed binnen één minuut al op positie drie.

In de eerste helft van de cross was Vos samen met Sanne Cant en Kateřina Nash in achtervolging op Sophie de Boer. Daarna kreeg ze het wat moeilijker. “Halfweg koers had ik een flinke inzinking”, bevestigde Vos na afloop tegenover Sporza. “Toen kon ik de eersten niet meer volgen, maar ik ben wel tevreden over mijn eerste cross.”

Cant wist uiteindelijk nog de oversteek te maken naar De Boer. De Belgische bleek vervolgens de snelste in de sprint. Vos eindigde op 59 seconden. Haar volgende cross is die van Diegem op 23 december. Ze doet zondag niet mee in Namen. Vos rijdt dit seizoen in totaal tien veldritten.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
17 december 2016 14:32
Zeer knappe start zeg! Binnen no-time top 3. Leuke wedstrijd ook.
17 december 2016 14:32
Sterk van Cant die laatste ronde, slim gedaan. Dikke duim voor Vos, die heeft zich goed laten zien.
17 december 2016 14:48
Heerlijke start van Vos, Wuyts en Herygers zagen haar niet vooraan geraken maar in een paar honderd meter zat ze er al. Daarna was het beste er ook wel vrij snel af. Mooie laatste ronde van Cant.
17 december 2016 14:49
Zeker sterk van Cant. Rijdt ook zeer uitgekookt. Daar kan de rest wat van leren.

Sterk wederoptreden van Vos. Leek onmogelijk dat ze bijna vooraan het veld in ging maar benutte de ruimte prima. Zorgde er wel nog voor dat ploeggenote De Jong in de tweede ronde niet meer terug kon aansluiten door fors op kop te rijden. Speelde daarmee voor zowel klassement als dagzege vooral Cant in de kaart.
17 december 2016 14:51
Goede start van haar cross seizoen. Dit doet ze eigenlijk altijd: snel starten, en in haar eerste paar cross races halverwege, of tegen het einde, opblazen. Maar meestal richting de kampioenschappen houd ze het de hele race vol, daarom is ze zevenvoudig wereldkampioen..
17 december 2016 14:53
@Kaunertal, Thalita heeft al ergens anders getekend, dus dat klassement zal ze toch niet winnen in het truitje van de ploeg van Vos. In het vrouwen cross houden ze eigenlijk nooit rekening met teambelang. En tenzij het het ek/wk is, ook niet met het landsbelang.
17 december 2016 15:06
Zeer keurig, zit nog meer in het frele vat. Sophie prima opwarmer voor de kraker morgen.
17 december 2016 15:39
De Boer blijft goed, morgen komt ze op in het wit. Altijd goede prestaties en de beste interviews, we mogen er blij mee zijn.
17 december 2016 17:04
Pure klasse verloochend zich niet. Nog een paar crossen en MV wint weer.
17 december 2016 18:58
Bij het sportjournaal (en straks bij Studio Sport ook) veel meer aandacht voor de vrouwen dan voor de mannen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.