Marianne Vos wint bij rentree
foto: Marcel Koch
maandag 6 april 2015 om 16:00

Marianne Vos wint bij rentree

Marianne Vos heeft haar rentree op de fiets opgeluisterd met een overwinning. De renster van Rabo-Liv won vandaag in het Brabantse Nieuwkuijk de mountainbike wedstrijd Paasbike. Ze klopte Nederlands kampioene Anne Terpstra.

“Ik was heel blij dat het vanaf de start gelijk lekker liep. Toen ik met Annemarie Worst en Anne Terpstra gelijk in de kopgroep zat dacht ik: ‘Dit kan wel wat worden vandaag'”, vertelt Vos aan Omroep Brabant. “Tijdens trainingen voelde ik mij erg goed, maar anderhalf uur mountainbiken is natuurlijk een heel ander verhaal. Dit is een prachtige zege, vooral met het thuispubliek hier.”

Vos wil op de mountainbike deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio . Waarschijnlijk maakt zij op 19 april tijdens de Ronde van Gelderland haar rentree op de weg.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
6 april 2015 16:14
edit redactie: waarvan akte
6 april 2015 17:44
Mooi na zoveel blessureleed er direct weer bovenuit steken, Neerlands hoop in bange dagen.
6 april 2015 17:45
niet normaal wat een kampioene! zet haar op een fiets in wat voor discipline dan ook en ze kan winnen.
6 april 2015 17:52
@chaba
In een zeilboot zou ze ook winnen omdat ze zo goed kan rekenen en t koppie erbij houdt, voorbeeld voor de mannen die waarschijnlijk zoals zo velen hier te koppig zijn om iets van een vrouw aan te nemen. Zal nooit wenen als ze 2e wordt, voor mij de grootste sportman van NL.
6 april 2015 17:54
onze veelvraat is er weer,wat een mega mega topsporter om dit resultaat toch maar weer neer te zetten
zet haar op een bierfiets en ze wint nog,;)
voor de rensters op de weg toch ook veel leuker om weer te koersen nu zij voor deze discipline heeft gekozen
6 april 2015 17:55
Ach, reed ze maar voor Lotto Jumbo...
6 april 2015 17:58
Volgend jaar wordt t serieus, dit is maar een leerjaar.
6 april 2015 19:08
Nou is het niveau van het mountainbiken in Nederland om van te huilen... Maar toch een knappe overwinning natuurlijk na blessureleed
6 april 2015 19:22
@schipperaar,
Bange dagen? Het wegwielrennen bij de vrouwen wordt gedomineerd door Nederland. Natuurlijk heeft Vos daar een hele grote rol in, maar zelfs al haal je haar weg dan heb je met o.a. van der Breggen, van Dijk, Wild en van Vleuten nog genoeg Nederlandse renners die mee doen voor de hoofdprijzen.
6 april 2015 22:23
Allereerst nogmaals de complimenten voor de redactie, omdat nu ook het vrouwenwielrennen sinds enkele maanden de aandacht krijgt die het ten volle verdient. Marianne Vos bepaalt zelf het tempo en het wedstrijdprogramma rond haar terugkeer. Ik ben benieuwd of ze op de mountainbike even imponerend zal zijn als op de andere onderdelen. Succes !
6 april 2015 22:38
@sooike
En jij ook bedankt voor je compliment ad redactie, het vrouwen wielrennen mag best wat meer aandacht. Ze bewijst/bewees ook dat je naast een studie wereldniveau kan zijn, misschien iets voor de mannen? Verandering van spijs doet eten.
Eerste reactie kwam overigens pas na een uur, kunnen we aan werken misschien.
6 april 2015 23:40
Sportvrouw van het jaar. Nee, decennium.
Staat er altijd, deze alleskunner! Kunnen heel wat mannen veel van leren.
Die gaat het (weer) doen in Rio, hoor!
7 april 2015 00:55
@Lombarda

Wat jij denkt hahha dacht ik ook meteen. Als Teunissen 26 minuten achter een sprinter finisht dan zal zij wel meegedaan hebben voor de overwinning. :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.