Marianne Vos wint in Bern na tweestrijd met landgenote Annemarie Worst
foto: PhotoPress.be
zondag 21 oktober 2018 om 14:02

Marianne Vos wint in Bern na tweestrijd met landgenote Annemarie Worst

Marianne Vos blijft maar winnen in het veld. De Nederlandse van WaowDeals won de derde wereldbekermanche in het Zwitserse Bern. De wereldbekerleidster wist na een spannende tweestrijd af te rekenen met Annemarie Worst. Katie Compton eindigde op bijna veertigjarige leeftijd als derde.

Bij Zwitserse crossen denken we vaak aan modder, modder en nog eens modder. Niks van dat in Bern, de hoofdstad van het Alpenland. De rensters vertrokken om 13.45 uur namelijk onder een heerlijk zonnetje. Het snelle parcours was bij momenten technisch, maar grote verschillen werden er niet verwacht.

Vos trekt al vroeg ten aanval 
Dit bleek ook wel in de openingsronde, want ondanks een straf tempo van de Italiaans kampioene Eva Lechner begon een omvangrijke kopgroep aan de tweede ronde. Dit bleek het sein voor de wereldbekerleidster om aan de boom te schudden. De demarrage van Vos was indrukwekkend: ze reed in geen tijd tien seconden weg van een achtervolgend groepje.

Worst gaat opnieuw in de achtervolging 
Dit groepje – bestaande uit wereldkampioene Sanne Cant, Ellen van Loy, Annemarie Worst en Katie Compton – leek geslagen, maar het was Worst die net als in Gieten in de achtervolging ging. En net als vorige week slaagde ze erin om het gat met haar oudere landgenote te dichten.

Vos technisch de betere 
Hierdoor begonnen Vos en Worst gezamenlijk aan de voorlaatste ronde, op kleine afstand gevolgd door Compton. De situatie bleek een ronde later ongewijzigd. Hierdoor kregen we een tweestrijd in de slotronde. Het was Vos die in de technische passages duidelijk de betere was. Ze wist Worst uiteindelijk redelijk eenvoudig op achterstand te zetten.

De wereldbekerleidster had ruim de tijd om de handen in de lucht te steken. Worst wist haar knappe cross te bekronen met een tweede plaats, terwijl Compton tevreden was met haar derde stek. Voor Vos is het haar tweede zege in de wereldbeker, na haar eerdere overwinning in Waterloo. In Iowa eindigde ze als derde.

Annemarie Worst komt als tweede binnen – foto: Sirotti

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag vrouwen, manche 3: flag-ch Bern

1. flag-nl Marianne Vos (WaowDeals)
2. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777)
3. flag-us Katie Compton (KFC Racing p/b Trek Knight)
4. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus)
5. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Iko-Beobank)
6. flag-ca Maghalie Rochette (Clif)
7. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777)
9. flag-it Eva Lechner (Creafin Tüv Sud)
10. flag-us Katie Keough (Cannondale/CXWorld)

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2018 14:32
Sterk gereden van Vos en Worst. Rochette de verrassing in de Top 10. Cant moppert lekker door in haar interviews trouwens... :)
21 oktober 2018 15:45
Sanne Cant is niet snel vrolijk toch haha?
Marianne Vos weer beresterk en Annemarie Worst heeft ook de laatste stap richting top gezet. Ceylin del Carmen Alvarado (heerlijke a-typische veldritnaam) ook weer op de debatten daar vlak achter aanwezig
    21 oktober 2018 17:36
    Cant is alleen vrolijk als ze wint doordat andere het werk doen en zij in de laatste halve ronde wegrijd....
    21 oktober 2018 18:03
    Ceylin nam Cant wel goed op sleeptouw de laatste twee rondjes. Alleen net voor de finish sprintte ze uit het wiel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.