Marianne Vos baalt flink na diskwalifcatie: “Jammer, maar het is een regel”

zondag 7 augustus 2022 om 18:13
Marianne Vos baalt flink na diskwalifcatie: “Jammer, maar het is een regel”

foto: Cor Vos

Marianne Vos kwam vandaag in de Postnord Vårgårda WestSweden als eerste over de streep. De renster van Jumbo-Visma had echter tijdens de koers een foutieve fietshouding gehanteerd, waardoor ze gediskwalificeerd werd. De zege ging naar Audrey Cordon-Ragot.

“Het is flink balen, maar het is niet anders”, vertelt Vos op de ploegsite. “Toen ik in die puppy paw-houding lag, besefte ik na een paar seconden dat het niet mocht. Daarna heb ik zo snel mogelijk overgepakt naar de juiste houding. Blijkbaar was het voor de UCI toch voldoende om me te diskwalificeren. Dat zullen we moeten accepteren.”

De winnares van de groene trui in de meest recente Tour de France baalt, maar neemt vrede met de beslissing van de UCI. “Het is jammer, maar het is een regel. Die regel wordt dan ook streng gehandhaafd. Ik baal er wel van, omdat ik er geen voordeel van heb gehad, maar regels zijn regels.”

“Even schakelen na Tour, maar ging goed”
“Het ging heel goed vandaag. Het was even schakelen om weer in koers te zitten. De afgelopen week stond in het teken van herstellen van de Tour. Dan kom je ineens weer in de hectiek van een wedstrijd terecht. Ik ben enorm door het team geholpen om er weer in te komen. We waren alert en zaten goed van voren. Ik ben blij met de manier waarop we deze wedstrijd hebben gereden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone