Marianne Vos: “Zal nooit als eerste het gat op een landgenote dichten”
©Photopress.be
vrijdag 1 februari 2019 om 16:10

Marianne Vos: “Zal nooit als eerste het gat op een landgenote dichten”

Interview Flauwekul, noemt Sanne Cant het Nederlandse blok bij de dames. “In de cross is het ieder voor zich.” Marianne Vos relativeert die woorden toch een beetje. “Natuurlijk rijden wij elk onze eigen wedstrijd, maar je kan er van op aan dat ik nooit als eerst het gat op Lucinda of welke landgenote ook zal dichten met een concurrente in het wiel.”

Veel gedoe rond het sterke Nederlandse blok bij de dames op het WK veldrijden, deze dagen. Namelijk Sanne Cant, die morgen voor de tweede keer haar wereldtitel verdedigt, gaf uitdrukkelijk aan niet te geloven in een zogenaamd blok. “In de cross is het gewoon elk voor zich”, aldus Cant. “Brand hebben er niets aan als Vos wereldkampioene wordt. En omgekeerd.”

“Lucinda kent het spelletje ook”
Maar Marianne Vos was zondag in Hoogerheide al expliciet. “Ik zal niet achter Lucinda of een andere Nederlandse rijden met Cant of welke andere concurrente in het wiel. En ik verwacht van Brand niet anders. Ik ken Lucinda al lang genoeg. Die hoef je het spelletje ook niet uit te leggen.”

Vandaag, tijdens het mediamoment met de Nederlandse ploeg, bevestigde Vos aan WielerFlits nog eens haar woorden van zondag.  “Natuurlijk proberen we elk ons eigen WK te rijden. Maar op dit snelle parcours kunnen er  zomaar groepjes ontstaan. Als je daar je tactisch voordeel kan uit halen, moet je dat zeker niet laten. Dus, nee! Ik zal niet de eerste zijn om een gaatje te dichten op een landgenote.”

Snel en technisch
Vos start morgen met vertrouwen, maar weigert om zichzelf favoriete te noemen. “Lucinda Brand is in topvorm en bewees de laatste weken dat ze ook op technisch vlak grote stappen heeft gezet. De snelheid en de inhoud had ze al, maar het investeren in het opkrikken van haar technische bagage heeft geloond. Ze kan ook daarmee het verschil maken. Sanne Cant is dan weer de kampioenschapsrenster bij uitstek. Dat bewees ze de voorbije jaren. Maar daarnaast kunnen op een parcours als dit zomaar nog een aantal andere dames sterk voor de dag komen.”

“Het wordt kwestie om, naast hard op de pedalen duwen, ook de hele wedstrijd lang geconcentreerd te blijven”, blikt Vos nog even verder vooruit. “De omloop is snel en technisch, met tricky bochten en afdalingen. Kleine foutjes kunnen het verschil maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.