Marijn de Vries te horen als commentator tijdens ZLM Tour
foto: Topcompetitie/Léon van Bon
woensdag 5 juni 2024 om 18:33

Marijn de Vries te horen als commentator tijdens ZLM Tour

Marijn de Vries is tijdens de ZLM Tour als commentator te horen op Eurosport en RTL7. Het is voor de oud-wielrenster de eerste keer dat zij in de commentaarcabine kruipt bij een profkoers. Ze is de laatste jaren wel regelmatig actief als analist bij wielerwedstrijden, vooral op de Belgische tv bij Sporza.

De 45-jarige De Vries zal de komende dagen commentaar doen met een andere oud-wielrenner, Erik Breukink is namelijk de co-commentator van dienst. Zij zijn bij Eurosport alleen te horen via de online kanalen van Eurosport.nl en Discovery+, omdat de sportzender deze week op tv voorrang geeft aan tennis (Roland Garros) en het Critérium du Dauphiné.

De ZLM Tour is dit jaar ook voor het eerst te bekijken via RTL7 en streamingplatform Videoland. Daar wordt ook het commentaar van De Vries en Breukink uitgezonden. De eerste etappe is een individuele tijdrit in het Zeeuwse Westkapelle, die vanaf 18.30 uur live in beeld gebracht wordt.

Als wielrenster was Marijn de Vries een laatbloeier, die tussen 2010 en 2015 koerste voor onder meer Leontien.nl, Lotto Belisol, Giant-Shimano en Parkhotel Valkenburg. Na haar carrière stapte ze in het hoofdbestuur van de KNWU.

Door haar journalistieke werkzaamheden, eerst bij Trouw en later bij NRC, stopte de columniste eind 2022 als bestuurslid. Als analiste is De Vries vooral te zien bij Sporza.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.