Marijn van den Berg een van de drie kopmannen bij EF in de Amstel Gold Race: “Ken alle wegen”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 09:19

Marijn van den Berg een van de drie kopmannen bij EF in de Amstel Gold Race: “Ken alle wegen”

EF Education-EasyPost heeft het zevental onthuld waarmee het zondag zal starten in de Amstel Gold Race. Olympisch kampioen Richard Carapaz, thuisrijder Marijn van den Berg en Ben Healy, de nummer twee van vorig jaar, voeren de roze brigade aan. Neilson Powless ontbreekt, zoals verwacht, in de selectie.

“Ik denk niet dat het aan ons is om vanaf het begin de koers te maken”, zegt Healy op de ploegsite. “Hopelijk ontstaat er een uitgedunde groep met mij, Richard en Marijn. Als hij erbij zit, kan Marijn de blijf-zitten-en-wacht-op-de-sprint-rol pakken, terwijl Richie en ik agressief kunnen koersen.”

Vorig jaar eindigde Healy dus als tweede in de Amstel Gold Race. Hij was de enige die enigszins in de buurt kon blijven van een ontketende Tadej Pogacar. Een week later zou de Ier ook nog vierde worden in Luik-Bastenaken-Luik en in mei won hij een rit in de Giro d’Italia. Dit jaar heeft Healy nog niet weten te winnen, maar hij pakte al wel de nodige ereplaatsen. Zo was hij vierde in de Volta ao Algarve, twaalfde in Strade Bianche en zevende in de Région Pays de la Loire Tour.

Van den Berg: “Ken alle beklimmingen en wegen”
Die Région Pays de la Loire Tour kwam op naam van Marijn van den Berg. De Nederlander won tevens twee ritten in de Franse rittenkoers en eindigde afgelopen woensdag als zevende in de Brabantse Pijl, nadat hij een solo-aanval in de slotkilometer zag stranden. Zondag maakt hij zijn debuut in de Amstel Gold Race.

“Ik ken alle beklimmingen en wegen. Dat gaat deze koers heel speciaal maken”, zegt Van den Berg op de site van EF Education-EasyPost. “Het wordt een zware koers, maar dat is denk ik perfect voor Ben. Ik wil erbij zitten als alles terugkomt, zodat we kunnen sprinten in een kleiner groepje. Maar de Amstel is een moeilijke koers om te voorspellen.”

Carapaz maakt rentree
Voor Carapaz betekent de Amstel Gold Race zijn rentree na een val in Tirreno-Adriatico. De Ecuadoraan brak niets bij een schuiver in de slotrit van die ronde, maar kwam niettemin niet meer in actie sindsdien. Hij reed de Amstel één keer eerder, in 2021, en kwam toen als 28e over de streep.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.