Mark Cavendish slachtoffer van heftige, gewapende overval in eigen huis

woensdag 8 december 2021 om 17:19
Mark Cavendish slachtoffer van heftige, gewapende overval in eigen huis

foto: Cor Vos

Mark Cavendish en zijn familie zijn eind november het slachtoffer geworden van een heftige en gewapende overval in hun huis. De Britse sprinter is daarbij op gewelddadige wijze aangevallen, laat hij weten via social media. Hij doet dan ook een oproep aan mogelijke getuigen om zich te melden.

De overval gebeurde in de nacht van 27 november, toen Cavendish net terug was in zijn woonplaats Essex na een tijd op de intensive care te hebben gelegen in België. “Vier gemaskerde en gewapende mannen wisten ons huis binnen te dringen toen we aan het slapen waren. Ze hebben mijn vrouw en kinderen bedreigd en mij op een gewelddadige manier aangevallen”, schrijft hij. “Met een mes hebben ze onze bezittingen geplunderd.”

“Ze hebben onder meer twee horloges meegenomen die veel waarde voor ons hebben. Maar wat nog erger is, is dat het gevoel van bescherming, veiligheid, privacy en waardigheid is weggenomen bij mijn jonge gezin. Daar heeft iedereen recht op in zijn eigen huis”, aldus Cavendish. “Het effect dat deze nachtmerrie heeft gehad op mijn familie is duidelijk, en dat is hartverscheurend.”

De 36-jarige groenetruiwinnaar, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde bij Deceuninck-Quick-Step, doet naar aanleiding van het incident een oproep aan mensen die informatie hebben over deze zaak om zich te melden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.