Mark Cavendish en Iljo Keisse maken opwachting in Zesdaagse van Gent

woensdag 27 oktober 2021 om 13:57
Mark Cavendish en Iljo Keisse maken opwachting in Zesdaagse van Gent

Keisse en Cavendish tijdens de Zesdaagse van Gent, 2019 - foto: Cor Vos

Iljo Keisse zal ook dit jaar weer te zien zijn in het Kuipke tijdens de Zesdaagse van Gent. De ‘Keizer van het Kuipke’ vormt opnieuw een koningskoppel met Mark Cavendish, zijn huidige ploegmaat bij Deceuninck-Quick Step en in 2016 al een keer winnaar van de Zesdaagse van Gent.

Keisse en Cavendish rijden voor de derde keer samen de Zesdaagse van Gent. In 2014 eindigden ze als tweede en twee jaar geleden moesten ze genoegen nemen met een vierde plaats. In 2016 schreef Cavendish de Gentse zesdaagse op zijn palmares met Bradley Wiggins als ploegmaat. De 38-jarige Keisse, geboren en getogen Gentenaar, staat maar liefst zeven keer op de erelijst, met diverse zesdaagsepartners.

Vorige week maakte de organisatie van de Zesdaagse van Gent ook al gewag van de komst van de olympische kampioenen koppelkoers Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen. Mørkøv (36) won in zijn carrière al veertien zesdaagses, waaronder tweemaal de Zesdaagse van Gent. In 2009 was de Deen de beste aan de zijde van Alex Rasmussen, zes jaar later zette hij de zesdaagse nog een keer achter zijn naam samen met Keisse.

Andere topduo’s om naar uit te kijken in Gent volgende maand zijn Jasper De Buyst-Roger Kluge en Kenny De Ketele-Robbe Ghys, de titelverdedigers in het Kuipke en bronzenmedaillewinnaars op de koppelkoers. De Ketele, die eind dit seizoen een punt achter zijn carrière zet, veroverde twee medailles op het WK in Roubaix met ook nog zilver in de puntenkoers.

De Zesdaagse van Gent wordt gehouden van dinsdag 16-zondag 21 november.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.