Mark Cavendish: “Het WK in Yorkshire is te zwaar voor mij”
zaterdag 4 mei 2019 om 11:54

Mark Cavendish: “Het WK in Yorkshire is te zwaar voor mij”

Mark Cavendish verwacht niet dat hij dit najaar mee kan doen om de medailles tijdens het WK in eigen land. De wereldkampioen van 2011 vertelde na de passage tijdens de Tour de Yorkshire gisteren dat de 16,5 kilometer lokale omloop te zwaar voor hem is.

Hoewel de 33-jarige Cavendish niet het gelukkigste seizoen uit zijn carrière doormaakt, leeft er bij de Britten nog de hoop dat hij er tijdens het WK in Yorkshire zal staan. “Dat zou geweldig zijn”, laat organisator Peter Dodd weten aan Het Laatste Nieuws. “Zijn moeder is geboren in Yorkshire, hij heeft in Harrogate gewoond. Bij de Grand Départ van de Tour in 2014 is het hem bijna gelukt om te winnen in Harrogate”, kijkt hij terug.

Cavendish zelf is na het parcours tijdens een wedstrijd te hebben gereden minder optimistisch. “Het is een zware ronde”, vertelt hij Cyclingnews. “Ik heb het gereden in de winter en toen vond ik het al zwaar en dacht ik dat het niets voor mij was. Misschien dat het met de snelheid van de wedstrijd makkelijker zou zijn. Maar dat was het niet, zelfs met wedstrijdsnelheid is het nog steeds zwaar. Misschien zelfs wel zwaarder”, aldus Cavendish. “Om eerlijk te zijn is het waarschijnlijk te zwaar voor mij. Ik had gehoopt dat mijn gevoel na deze wedstrijd zou veranderen, maar dat is niet het geval.”

Cavendish is op de weg terug na het Epstein Barr Virus. Hij wacht al meer dan een jaar op een overwinning. “Ik voelde mij vandaag goed. Het zou mooi zijn wanneer dat zou leiden tot een resultaat. Hoe vaker ik niet sprint, hoe lastiger het is om het instinct terug te krijgen. Hoe langer dat niet terug is, hoe minder ik sprint. Zo gaat het een beetje”, analyseert hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.