Mark Cavendish: “Ik ben gewoon niet klaar om de Tour te rijden”

vrijdag 21 augustus 2020 om 18:54
Mark Cavendish: “Ik ben gewoon niet klaar om de Tour te rijden”

foto: Cor Vos (archief)

Mark Cavendish heeft op social media gereageerd op zijn niet-deelname aan de Tour de France dit jaar. De 35-jarige sprinter steekt de hand in eigen boezem. “Ik ben gewoon niet klaar om de Tour de France te rijden dit jaar, dat voel ik”, zegt hij.

Cavendish, winnaar van liefst dertig Touretappes tussen 2008 en 2016, weet dat hij niet bij iedereen geliefd is. “Sommige mensen zullen blij zijn dat ik niet start, maar sommigen zullen ook teleurgesteld zijn dat ik niet in de Tourploeg zit”, aldus de Brit, die vorig jaar ook al de Tour miste.

“Het is het moeilijkste parcours dat ik in mijn hele carrière heb gezien”, vertelt hij. “En ik ben een renner die veel koersritme nodig heeft om op gang te komen. Die kilometers heb ik niet in de benen door de hele coronacrisis.”

Cavendish wenst zijn ploeggenoten, die kopman Mikel Landa aan een goed klassement willen helpen, succes. “We hebben een geweldige kopman en een heel sterke ploeg om hem te ondersteunen. Dat neemt niet weg dat ik uitkijk naar de rest van het seizoen. Ik heb nieuwe doelen en andere wedstrijden op mijn programma en ik hoop die te kunnen gebruiken om van volgend jaar een topjaar te maken”, aldus Cavendish.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.