Mark Cavendish: “Ik ga door tot in Parijs”
zondag 17 juni 2012 om 17:39

Mark Cavendish: “Ik ga door tot in Parijs”

foto: Sirotti

Drie dagen lang hield hij de kaken stijf op elkaar. Alleen als hij er écht niet onder uit kon, sprak hij – ook nog eens weinig zeggende woorden. Na de slotceremonie van de Ster ZLM Toer capituleerde de winnaar van de wedstrijd. Met duidelijk frisse tegenzin begon hij te praten.

Misschien het feit dat de eindzege veilig was óf de geruststelling vanavond thuis zijn eerste Vaderdag te kunnen vieren. Op het finishpodium wisten toegesnelde journalisten de wereldkampioen te verleiden tot weinig máár veelzeggende woorden. The Cav baarde gisteren opzien door als tweede op La Gileppe te eindigen. De buitenwereld mag dan versteld staan, de liefst vier kilo lichtere Cavendish is absoluut niet verbaasd.

Zijn gelaat deed anders vermoeden maar Cavendish verkondigt ‘heel blij’ te zijn met zijn eerste zege in een meerdaagse wedstrijd. “Voor bevestiging ben ik niet naar hier gekomen. Het goede gevoel heb ik al. De laatste weken heb ik hard getraind want de Olympische spelen zijn voor mij een big goal.”

De wegrit in London is slechts zes dagen na afloop van de Tour de France. Op de vraag of Cavendish de drieweekse door Frankrijk gaat uitrijden reageert hij kwiek: “Hè, het is wel dé Tour! Ik ga door tot in Parijs.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.